midiaudio logo

Izeminimas

Omas (IP Logged)
April 10, 2005 07:37PM

Gal galit kas nors paaiskinti, kaip daromas izeminimas (rimtas), ar ghel zinot kur apie tai galima butu paskaityti (lietuviu kalba gerai butu... nu bet is bedos anglu ir vokieciu irgi sueis...). Aciu.
Re: Izeminimas
A. (IP Logged)
April 11, 2005 01:52AM

Vienas is budu , padaryti izeminima :
Reikia tureti 2.5 cm skersmens ir apie 1.20 cm ilgio metalini vamzdi , kurio viename gale privirinti apie 50 cm X 50cm ir 2mm storio metalo laksta , kitame gale prie to vamzdzio privirinti varzta sriegiu i virsu , kad galima butu prisukti saiba su prilituotu prie jos laidu . Laidas , daugiagyslis apie 2.5 mm .
Iskasti apie 80 cm gylio duobe istatyti ta vamzdi su metalo lakstu , truputi apipilti zememis , po to aplieti vandeniu , ( kibiras vandens , 1 stikline druskos istirpinta jame ) , po to vel apipilti zememis . Surus vanduo , tam , kad butu geras elektros laidumas . Zeme gerai pritrombuoti ir dar palaistyti . Vamzdzio galas , kur prisuktas laidas turi buti apsmaluotas , ar siaip kuo nors nuo korozijos apsaugotas .
Vieta kur turi buti iskasta duobe parinkti , kur zeme daugiau prie molio , ir dregnesne . Panasiai tiek .

A.

P.S. Tik nebandyti saviveiklos , su izeminimais prie vandentiekio vamzdzio ar radiatoriaus , ... gali liudnai baigtis .
Re: Izeminimas
Giga (IP Logged)
April 11, 2005 10:16AM

Jeigu gruntas nelabai tinkamas tokiam reikalui, t.y. durpės, smėlis, tai ieškai elektrikų. šie atsiveža specialius variuotus plieninius strypus ir sukala į žemę vieną ant kito kokius 5-7. Kala tol, kol pagal standartą pasiekiama reikalinga varža. Tik va nepamenu kokia varža turi būti. Tie strypai gana brangūs (1 kainuoja apie 80 lt.), bet aišku, kiekvienas, save gerbiantis elektrikas, turi "prisielektrinęs" laidžiukų, varžčiukų ir kt.;-)
Re: Izeminimas
pranza (IP Logged)
April 17, 2005 07:32PM

Atsargiai su įžeminimu, jis gali garsą sugadint. Man taip buvo :)
Re: Izeminimas
Tomas (IP Logged)
April 18, 2005 12:51PM

Kokiu budu jis sugadina? Ir ta varza turi buti butinai 4 omai (ar 0.4) ar gali buti daugiau ar maziau? Kaip geriau? Susikaliau 8 strypus - daugiau nelenda. Tipo sujungus su nuliu rodo trumpa jungim aceit varza minimali (ar kaip cia?). Tai cia gerai ar blogai?
Re: Izeminimas
pranza (IP Logged)
April 18, 2005 07:51PM

Nu reikia palygint garsą su įžeminimu vs garsą be įžeminimo - kaip geriau skamba. Pas mane pvz. su įžeminimu garsas pasidarė labiau "pridusęs" ir bosas "išplaukęs". Dėl ko įžeminimas buvo daromas, kokios problemos kamavo? Jei jos išnyko įžeminus, tai gerai vadinas ;) Dėl varžos nežinau, tarp ko ji turi būt ir kiek.
Re: Izeminimas
Litbelas (IP Logged)
April 20, 2005 06:40PM

Izeminimas buvo daromas, greiciausiai, kad nenukoshtu manes antra karta, nes nelabai patiko. Ne taip kad nelabai, bet... Visgi nelabai faina, kai dainuojanciam gitaristui mikrofonas prie lupu prisilydo. Ir siaip zmones sake, kad kruvai aparaturos izeminimas reikalingas dalykas. Nu reikes bandyt zodziu. Aciu.
Sorry, only registered users may post in this forum.