midiaudio logo

Remixing

Newby (IP Logged)
April 11, 2005 08:37PM

Norėčiau Jūsų paklausti, kokia programa padeda nuimti vokalą nuo dainos arba dar geriau, kad vokalą išgautų atskirai (pritaikyti REMIX'ui), taigi laukiu atsakymų, ačiū :)

Gerai būtų, kad pasidalintumėt savo patirtim, ką geriausiai naudot sudarant REMIX'ą ? :)
Re: Remixing
Suopis (IP Logged)
April 11, 2005 08:53PM

Hmmm... Geras klausimas... Vertas ProAudio forumo :D
Atsakymas: JOKIA programa to nepadeda.
Re: Remixing
Socrat (IP Logged)
April 11, 2005 10:37PM

Pritariu šiai nuomonei, nes pats labai ilgai ieškojau ir neradau. Tačiau, visgi labai įdomu, teko ne kartą matyt per filmą, kaip atskiria balsus, triukšmus ir ką tik nori, su kažkokia programa. Ar tai visdėlto tik filmai?
Re: Remixing
Rambyn (IP Logged)
April 11, 2005 10:53PM

Logiskai pagalvojus, tai zmogus turi gatava gabala. Tipo stereo arba mono kreive. Tai jei tu dainuoji "taciau man dar vis nevisai jau" ir tuo pat metu ant zodzio "taciau" uzdetas galingas kreshas ir kickas su dudu sekcija, tai realiai pagalvojus - daryk, ka nori, bet zodzio taciau tu niekaip neisgirsi be pasalinio triuksmo (kresho ir t.t.). Pritariu, taigi, pries tai buvusioms nuomonems, kad vokalo nuo viso gatavo gabalo nenukabinsai niekaip, nebent gali bandyti su ekvalaizeriu zaisti, kaip kad pvz creativo plokstes turi galimybe aceit "PAGAMINK SAVO FONOGRAMA IS TIKRO GABALO!!!"... O is tikro ten tik ekvalaizerio parametrai nustatyti automatiniai, kad nuimtu ta, ko tau nereikia... Nors gal jau ir yra koks nors stebuklingas daiktas... Bent jau logiskai galvojant, tai neturetu tokio buti...
Re: Remixing
pablito (IP Logged)
April 12, 2005 09:42AM

100 kartu diskutuota tema. tiesiog nuimti yra neimanoma.
Re: Remixing
asdf (IP Logged)
April 12, 2005 10:34AM

taip, 100% nuimti neimanoma. Bet imanoma sumazint iki snabzdesio. Siaip karaoke yra daromi is naujo, ne vokalas naikinamas, o pergrojama. Bet kas nori pazaist ir isitikint, kad nieko gero neiseis, siulau du budus, kuriuos pats bandziau.

1. Adobe audition yra opcija "remove vocals". Manau, kad algoritmas naudojamas tas pats, kuri isdestysiu zemiau.

2. Principas: stereo tracke vokalas (ir bugnai) kaip taisykle buna per viduri, t.y. abiejuose kanaluose vokalas skamba vienodai. Taigi jeigu viena kanala, pvz, left, invertuosi (tiksliai nepamenu, kaip ta funkcija vadinasi), t.y. virpesiai pakeiciami priesingais, ir uzdesi ant right kanalo, vokalas dingsta (su bugnais). Tai ivyksta todel, kad vienodo daznio bet priesingo poliariskumo virpesiai nuslopina vienas kita. Taigi gauni mono tracka su nuslopintu vokalu.

kaip tai daroma praktiskai. As bandziau su soundforge. tiksliai neprisiminsiu kokias funkcijas naudojau, bet:

importuoji stereo tracka (butinai stereo).
pasirenki pvz left kanala
padarai kanalo inverta (neatsimenu tiksliai kaip vadinas)
tada sita koreguota left kanala dedi ant right
klausai kas gavosi
kai ismeti vokala, su juo iskrenta ir dalis kitu garsu. Taigi pries invertuojant reikia reikia nustatyti zemu ir aukstu dazniu ribas, kuriu neinvertuotu, taigi viskas kas zemiai ir auksciau jusu nustatytu ribu lieka neredaguota. Tokiu atveju liks bugnai ir kokie smuikai pvz.

bet jeigu ant vokalo uzdetas reverbas, niekas vokalo net su lietlempe neisremovins.

sekmes.

beje, man geriausiai pavyko isremovinti yellow submorine(ten vokalas tik vinam kanale). O siaip under the bridge puikiai gavosi
Re: Remixing
pablito (IP Logged)
April 12, 2005 12:20PM

tai ne nuemimas, o siaip apvalymas toks, jeigu galima taip ivardinti ;) aisku, taip pazaidus, o dar ir prigrojus truputi kazko, kas issiima kartu su vokalu, galima visai neblogu rezultatu pasiekti. o be to, vestuvininkui kokiam nors nebus blogai, jei tas reveris ir neissipjaus. ant virshaus uzdainuos, niekas tam kabake net nesuuos, kad reveris eina is irasho.


ir dar zmogelis klause, ar imanoma atskirt vokala ir turet vokalo takeli. cia tai zaisk nezaides - neatskirsi.
Re: Remixing
MINDO (IP Logged)
April 12, 2005 02:46PM

:)
MAn patiko kazkada - einu palangoj vasara, basanaviciaus gatve. Sustoju prie muzikantu kazkokiu ir klausau.. Eina pilna fonushke originali, su originaliais balsais.. O jie tik ziopcioja... Blyn, taip zvengiau.. Cia jau virs visko. Taip negalima elgtis mano galva.
Re: Remixing
**Rimas G. (IP Logged)
April 12, 2005 03:33PM

Tačiau kaip bebursi, su vokalu išpiauni ir tam tikrų dažnių juostą. Kas belieka iš tos fonogramos... Jokiais EQ neatitampysi ir t.t.
Yra tokia opcija (filtras) Nero Burning Rom'e, bet tai taip pat tik žaislas "suimituoti" karaoke. Panašių "pribambasų" yra beveik visose "a la" diskų restauravimo programose, tačiau "kaip dangui - taip ir ant žemės".
O dėl Palangos... Liaudis nemirtinga. Progresuoja. Iš pradžių blūdo dėl PSR'ų, paskui MIDI failais pagadą darė, dabar jau taip... Atseit, net burnos praverti nebereikia. Nors tai panašu į fantaziją, tačiau nuoširdžiai tikiu. Kaip sakoma, kas galėtų paneigti... Koks sekantis žingsnis? Leis Pugačiovą, Orbakaitę, Kirkorovą iš diskų, pastatys šalia tumbų pripučiamus muliažus, patys mauks alų, o babkės byrės nesustodamos? Kada ta liaudis groti mokytis pradės, arba bent jau muzikos klausyti, nes užkaitus puode TV pageidavimų koncertus, skystoka balanda teišeina.

**Rimas G.
Re: Remixing
Newby (IP Logged)
April 12, 2005 03:46PM

Man šiaip tik to vokalo ir reikia, muzika pats kaip nors suderisniu, bet iš jūsų kalbų galima suprasti, kad apie Remixing'ą galiu pamiršti... ? :(
Re: Remixing
Tony D. (IP Logged)
April 12, 2005 04:09PM

Newby, nenebt tu gausi nelegale acapella ( vien vocalas ) versija tos dainos :)
Tam yra motina Google :) Arba, jei labai moki, tai paprasyk tos grupes ( atlikejo ), kad jis tau lesitu padaryti jo gabalu rmx ir acius tau vocala ir midi :)
Re: Remixing
asdf (IP Logged)
April 12, 2005 06:04PM

normalaus remixo tokiais vokalo ripinimo budais nepadarysi. Manau, kad imanoma taip, kaip "prigesint" vokala, imanoma turetu buti prigesint visus kitus garsus, paliekant vokala. Bet vistiek lieka daugybe garsu, kuriu nepanaikinsi.
Re: Remixing
pablito (IP Logged)
April 12, 2005 08:15PM

yra tam emule, imesh ir daug kitu panashiu dalyku, kuriu pagalba ir gali parsisiust acapella. tai parsisiuncia entuziastai ir paremixuoja. o rimtam remixavimui tai jau su atlikejais/ju atstovais reikia shneketi ir tiesiog gauti is ju medziaga.
Re: Remixing
nerijozas (IP Logged)
April 21, 2005 12:18AM

Kiek žinau, remixas daromas maždaug taip.
Būsimo remixo autorius už bonką susitaria su originalo įrašinėtoju, kad šis slapta nuo prodiuserio iškeptų į DVD originalo vokalą, backingus, keletą instrumentų, žodžiu, tai, ko gali prireikti. Tą DVD palieka sutartoje vietoje, pvz po duru kilimeliu. Po darbo ateina valytoju apsimetęs remixininkas, įsijungia savo notebooką su FLstudio 5 XXL, ir per naktį remixas gatavas. Jei spėja, (ir jei originalo garsistas iš vakaro nepasilieka, o bonką išsineša namo) tai paryčiais dar praleidžia per tc finalizerį, kad 8 ryto jau galėtų stovėti prie kokio nors vietinio FM magnato programų direktoriaus durų.

Su pagarba, nerijozas
Re: Remixing
(IP Logged)
July 09, 2010 06:17PM

Gerbiu ;) Geras paaiškinimas (tu) +1
Re: Remixing
boolve (IP Logged)
July 27, 2010 01:39PM

Nesu bandes nesu dares, bet zinau kad remiksuotojai karpo gabalus, vokalus ir panasiai, lupsuoja iskirptas vietas na fsio takoje..

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Remixing
lukmen (IP Logged)
July 28, 2010 11:21AM

http://www.youtube.com/watch?v=Rez5oX4v6yo
Re: Remixing
vitalij (IP Logged)
July 29, 2010 04:44PM

nerijozas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kiek žinau, remixas daromas maždaug taip.
> Būsimo remixo autorius už bonką susitaria su
> originalo įrašinėtoju, kad šis slapta nuo
> prodiuserio iškeptų į DVD originalo vokalą,
> backingus, keletą instrumentų, žodžiu, tai, ko
> gali prireikti. Tą DVD palieka sutartoje vietoje,
> pvz po duru kilimeliu. Po darbo ateina valytoju
> apsimetęs remixininkas, įsijungia savo notebooką
> su FLstudio 5 XXL, ir per naktį remixas gatavas.
> Jei spėja, (ir jei originalo garsistas iš vakaro
> nepasilieka, o bonką išsineša namo) tai paryčiais
> dar praleidžia per tc finalizerį, kad 8 ryto jau
> galėtų stovėti prie kokio nors vietinio FM magnato
> programų direktoriaus durų.
>
> Su pagarba, nerijozas


Paaiskinimas neblogas :) :) :) is dalies .....
remiksuotojai jau buna surasti dar kuriniui esant gamybos tadijoje .....ir per viena nakti kokybisko kurinio nesulipdysi ...kocepta taip gali sulipdyti taciau visa kita uztrunka ilga laika ....
Re: Remixing
d.n.s. (IP Logged)
August 01, 2010 10:19AM

Manau normalesnį remix'ą galima sukurpti per savaitę/pusantros.
Autoriai remix'uotojus dažniausiai susiranda ir žino ko nori, nes tie kurie patys prašosi dažniausiai atrodo nerimtai arba neturintys ir taip ką veikti ;) Kad vokalo pilnai ir gražiai neina šimti tikra tiesa, bet gal ir gerai kad taip yra.
Sorry, only registered users may post in this forum.