midiaudio logo

Del RME

andrioox (IP Logged)
April 18, 2005 09:03AM

Sveiki dar karta. Atsirado galimybe isigyti RME Hamerfall DSP9632,tascamo us-122 atsisakiau, taciau i savo PC investuoti dar negaliu (win xp, AMD Athlon 950 Mhz, ir dar tiuninga padariau sioki toki iki 768 RAM, ir atmintis 120 GB).Kaip jau minejau latency man neaktualu (dideliu projektu nedarau ~ max 3 track'ai wienu metu.), aktualu garso kokybe. Noriu zinoti ar mano pasirinkimas geras.turiu kendensorini mic, kuri turbut jau reiks jungti per pulta? ar tai bus imanoma su paprastais kabeliais ir su "soundcraft" compact mixeriuku, nes lyg ir kazkas, jie neklystu, buvo uzsimenama apie optinius kanelius? ar tokia korta kaip "namu studijelei" geras wariantas? laukiu jusu nuomones.aciu.
Re: Del RME
pablito (IP Logged)
April 18, 2005 10:56AM

rme visada geras variantas ;) kompas veza takelius. o korta tik irasho signala. gera korta signala irasho svariai ir kokybiskai. jei irashai su SB, tai tikrai irashysi ir su RME (tik kokybishkiau). o kompas kaip dirbo, taip ir dirbs. nei geriau, nei blogiau.
Re: Del RME
Siaip ciuvas (IP Logged)
April 18, 2005 07:49PM

na, RME visi turi galimybes pirkti, kiek girdejau Midiaudio parduoda visiems norintiems pirkti. Visas klausimas uz kiek tu ji pirksi, ir kokios alternatyvos uz ta suma :) As tavo vietoje vistik investuociau ir i kompo greitinima, salia audiointerfeiso, nes jeigu sudesi daugiau audiotakeliu, dar aisku atsiras apetitas visokiems VST efektams, ir bus zagsulys...
Re: Del RME
pranza (IP Logged)
April 18, 2005 09:03PM

RME alternatyvos gal būtų Digital Audio Labs (card deluxe) ir turbūt viskas :) Echo ir ESI gal nelabai, nors nebandžiau... M-Audio jau žemesnis lygis, o EMU tai jau visai ne kas. Hoontech, Terratec ir pan. neminiu, nes ten kažkas apie M-Audio, tik (bent jau Hoontech'as) prasčiau. Lynx bandyt neteko, bet pagal atsiliepimus ir techninius parametrus, turėtų būt kažkas panašaus į EMU (pagal garsą), kas yra baisu.
Re: Del RME
Siaip ciuvas (IP Logged)
April 18, 2005 09:33PM

na, EMU modeliai 1212M ir 1820M (butent su M raide) yra netgi labai gerai uz ta kaina - ten zjb$ AD konverteriai stovi (tie patys kur Digidesign Protools HD), kokybe aukstumoje.

Bet zmogelis gi ne to klause, ane :)
Re: Del RME
Cerberis666 (IP Logged)
April 18, 2005 09:40PM

To pranza ...o mes dirbam su esi Wave Terminal 192 Midi ir labai nepykstam :) galima sakyti isvis nepykstam :) dirba stabiliai na aisku gal super studijines kokybes ir neisgausi, taciau radio qality spakainai...Kai prieisim iki irasu tai manau tam yra irasu studijos tik turek babkiu ir... ;)
Re: Del RME
Edvo (IP Logged)
April 18, 2005 10:55PM

A multiface gers dalyks a ne? Kas gali pasakyt man ish kaimo? A yr cia ant muus miela zemele koks panashus uz mazhesne kainaa su 8 in?
Re: Del RME
pranza (IP Logged)
April 19, 2005 01:23AM

Nu EMU1212M turėjau - visiškas nusivylimas jos garsu (po M-Audio Delta Audiophile 2496), tiek įrašomu, tiek grojamu. Vat ir pasigaidinau ant "gerų konverterių" kabliuko, pasisekė tik kad norinčių ją pirkt ir liaupsinančių daug yra, tai greit pardaviau, ir tam draugui patiko, jis normalios muzikos visvien neįrašinės, o ką jau ką, bet plokščiai į vieną planą kelbasint EMU moka. Netgi į konverterius nekreipiant dėmesio - iš SPDIF per išorinį DAC klausant - tas pravalnas EMU garsas lenda!

Wave terminalo tai neklausęs, nieko negaliu sakyt.
Re: Del RME
Fino (IP Logged)
April 19, 2005 02:31AM

jo jo Lynx tai yra slamstas :) ir Creamware ir Egosys ir Emu!!!
Re: Del RME
Siaip ciuvas (IP Logged)
April 19, 2005 07:11AM

tpfu, blin, aciu fino kad priminei. Teisingai rulez tik Tascam ir RME!!!! :) :) :)
Re: Del RME
pablito (IP Logged)
April 19, 2005 09:25AM

Edvo, multiface - labai geras dalykas. turiu, naudoju ir nesiskundziu. ir siaip - kas del rme, tai suinstaliuoji ir pamirshti apie kokias nors problemas, susijusias su garso kortom/ju draiveriais ir t.t. o kiek tu noretumei ishleisti pinigu tam reikalui?
Re: Del RME
Edvo (IP Logged)
April 19, 2005 09:49AM

Naturalu kad noreciau kuo mazhiau ishleisti pinigu ir nusipirkti kuo geresni daikta :), galvojau apie hdsp9632 su aeb8, bet poto nusprendziau pakaupt pinigaa multifacei arba panashiam daiktui
Re: Del RME
lynx (IP Logged)
April 20, 2005 04:49PM

Ar tikrai lynx yra taip blogai :-) ?
http://www.saferseas.com/vsd/surroundsplash.html
Re: Del RME
Dalius (IP Logged)
April 20, 2005 05:03PM

Tikrai ne.

Dalius
Lynx
pranza (IP Logged)
April 20, 2005 10:02PM

Vat reikia tą Lynxą kad atitemptų kas nors Lietuvon, o gal jau kas ir turi pasislėpęs... Tada būtų galima ją patestuot ir greičiausiai pamiršt visiem laikam, (nors ir negerai turėt išankstinį nusistatymą) :) Iš RMAA testų internete nieko konkretaus negalima pasakyt, bet iš jų atrodo, kad Lynxas panašus pravalas į EMU pagal savo parametrus ir harmonikas. Lynx man labiau panaši į matavimo techniką, nei į garso techniką.

Pažiūrėjau saferseas.com... Taigi ten studija filmams [t.y. efektams], o ne muzikai, tai Lynxas gal ir tinka ;) THX tai skamba panašiai kaip iso9001 arba Balanced XLR. Lipdukas, reiškiantis kad sumokėjai pinigus Dolbiui, o ne tai, kad tavo aparatas geras. Trumpiau sakant, nieko nereiškiantis lipdukas. Balanced jungtys irgi magiškas žodis - iš tikrųjų jokios naudos, o visi svaigsta.
Re: Del RME
nerijozas (IP Logged)
April 20, 2005 11:56PM

To pranza ir fino
Nors dėl skonio ir nesiginčijama, bet...
KAS KĄ TURI PRIEŠ LYNX??? Ša. Gražiau skambančių keitiklių man neteko girdėti. Žinoma, su Windowsais susikalba ne iš pirmo karto, bet šiais laikais prie visko tenka paplušėti, už dyka net į dūdą nelebai kas pasiūlys... Aš pats turiu RME, bet mieliau kalusausi pas draugelį savo produkciją per jo Lynx 1. Beje, pas tą draugelį (Klaipėdoj) buvo suprogramuotas bei įrašytas (instrumentai ir backingai) paskutinis R. Čivilytės albumas. Tik suvedinėjo jį vilniečiai, berods A. Baužys. Man gražu, nors ir ne viskas. Bet čia tai jau tikrai skonio reikalas, vieniems patinka, kad draiveriai tobuli ir su OS nesikerta, o kiti pasiklauso.

Su pagarba, nerijozas
Re: Del RME
pranza (IP Logged)
April 21, 2005 01:15AM

Pykstu gi kad negaliu nagų prikišt prie lynx ir palygint su rme, sintetiniai testai rasti internete sako, kad kažkas keisto ten turi būt, o kaina sako, kad nepirksiu, bet dėl šventos ramybės reikia patestint ir įsitikint.

To nerijozas -> Jei lyginat rme ir lynx su skirtingom sistemom, tai niekas neaišku turbūt... Geriau būtų šalia sustatyt.
Re: Del RME
Dalius (IP Logged)
April 21, 2005 09:44AM

Retkarčiais (dažniausiai tai būna spec. užsakymai - kino, radio transliacijų pramonė ir pan. rimtos kontoros jas naudoja) mes jų parduodame - tai jei kokią lasivą turėsime - būtinai pranešiu;-)

Dalius
Re: Del RME
lynx (IP Logged)
April 26, 2005 02:17AM

kazkada ixbt forume radau nuoroda i tokia snekta
http://www.rmmusic.ru/showpost.php?p=59981&postcount=36
Re: Del RME
Dalius (IP Logged)
April 26, 2005 12:24PM

Paskaičiau, tik ar galima daryti rimtas išvadas lyginant tokias kortas ir preampus, klausantis per tokio lygio monitorius;-)???

Dalius
Re: Del RME
pranza (IP Logged)
April 28, 2005 09:27PM

Jo, sudėtinga su tais reviu - pirmiausiai neaišku, ar klausantysis supranta, ką girdi, o visų antra, neaišku, ar girdi pakankamai gerai [galinė aparatūra], kad galėtų suprast :s
Sorry, only registered users may post in this forum.