midiaudio logo

Del MIDI

DOCTOR (IP Logged)
April 20, 2005 12:37PM

Ar galima sujungti 2 instrumentus paprastais laidais su midi antgaliais ar reikia tarpe kokiunors adapteriu? Ar MIDI laidai i PC jungiami tik i Game port ar yra ir kitokiu?
Re: Del MIDI
Dalius (IP Logged)
April 20, 2005 01:33PM

Galima. Out-In ir taip 2 kartus

Į kompą midi jungiama: spec. kabeliu į Game portą arba per MIDI interfeisą (kuris dažniausiai dabar būna USB tipo, t.y. dėžutė, į kompą jungiama USB, turinti MIDI In ir Out lizdus



Dalius
Re: Del MIDI
DOCTOR (IP Logged)
April 20, 2005 09:47PM

O kokia yra MIDI THRU jungties paskirtis ir kas i ja jungiama sintezatoriuose?
Re: Del MIDI
nerijozas (IP Logged)
April 20, 2005 11:40PM

DOCTOR, Tavo pseudonimas toks krutas, o klausinėji vaikų darželio lygyje. Gėdos turėtum. Bet kuriame MIDI pradžiamokslyje, kuris būna išpausdintas kaip priedas bet kurio sintezatoriaus instrukcijoje, yra parašyta, kad iš MIDI THRU be jokių pakeitimų išeina MIDI signalas, kuris patenka į MIDI IN. Ir nesipozorink daugiau taip ateity, netingėk paskaityti. Kas per jaunimas, jiems viską reikia sukramtyti ir dar sumokėti, kad nurytų...

Su pagarba, nerijozas
Re: Del MIDI
DOCTOR (IP Logged)
April 21, 2005 01:34PM

Na atleisk, bet as jau nejaunimas kaip tu ka tik issireiskei. O manualai mane labai nervina. O be to pvz. pano KORG Pa1XPro instrukcijoje apie Midi thru nieko neraso nes tokio ten isvis nera. O be to cia paklauses sutaupau daugiau laiko. Bet taip ir nezinau kokia ta MIDI thru paskirtis. MIDI In ir Out viskas aisku. Bet kur naudojamas tas MIDI THRU. Kokiose situacijose?
Re: Del MIDI
**Rimas G. (IP Logged)
April 21, 2005 03:27PM

Ot manualai nervina...
Labai faina pozicija. Tegu durneliai skaito, o paskui referuoja, kai jau išbandys ant savo kailio. Nervina manualai - yra F1.
Paties sutaupytas laikas taip pat yra kažkurio jautraus geraširdžio gaišatis. Mažiausiai.
Re: Del MIDI
lasaZ (IP Logged)
April 21, 2005 03:32PM

doctor - isivaizduok kad turi koki garso generavimo moduli, ir nori midi tiesiai rasyti i kompo takeli, o garsa klausyti is jo. Jungi midi klava i sound moduli, tada is jo per Thru - i kompa. Cia toks grubus pavyzdelis.
Re: Del MIDI
Dalius (IP Logged)
April 21, 2005 07:46PM

Doctor,

MIDI THRU atkartoja tai kas ateina į MIDI IN. Skirta MIDI devaisų sujungimui daisy chain būdu. O manualus skaityti reikia - antraip išprusimo lygis nepakils aukščiau forumų blevyzgų. O kaip tu išmokai administruoti tinklus, Win/NT, Linux'o sistemų administravimą ir t.t.? NEGI FORUMUOSE????

Dalius
Re: Del MIDI
DOCTOR (IP Logged)
April 23, 2005 10:22AM

Ne. :) Studijavau pats ilga laika sistemas, nes turejau 5 metu patirti kompuose. O paskui uzsirasiau i MSCE kursus, gavau diploma ir toliau studijavau vienas. Trumpai tariant man buvo priimtiniausias bandymu ir klaidu metudas. Kartais tekdavo ir koki aprasyma pasiskaityti, bet ganetinai trumpa. Kadangi technologijas perprentu l. greit, tai uztekdavo koki video pasiziureti ar audio paskaitu pasiklausyti. Isviso tai nepazystu nei vieno admino, kuris trykstu noru skaityti manuala. Mes geriau paminkome nauja sistema, o manualus skaitome tik krastutiniu atveju. Visai kas kita su logais. Ten nors ir daug, bet trumpai ir aiskiai surasyta.
Re: Del MIDI
P.S. (IP Logged)
April 23, 2005 12:51PM

O kieciausia, tai kad zmones i nikus demesi kreipia. Koks skirtumas kaip vadiniesi. Jei cia ko nors klausi, tai nori patarimo ar dar ko nors, o ne kad tave teistu. Manau, kad nerijozo pasirodymas cia dar zemesnio lygio nei daktaro klausimas. Geriausiai butu, kad zmones tik atsakinetu i klausimus, o nereikstu savo nuomones asmenybes vertinimo klausimais. Kam to reikia? O noredami, kad juos vertintu, gali palikti prierasa "teisti galima". O gal as klausiu kokio nors paprasto dalyko, nes mano manualas sudege...
Re: Del MIDI
DOCTOR (IP Logged)
April 24, 2005 02:12PM

P.S. pastebejimas vertas didelio demesio. Turetume daugiau padeti vieni kitiems uzuot paskaite klausima pradeti mastyti kodel jis klausia ir kodel negali pasiieskoti pats. Jei klausia, tai turbut yra priezastis.
Re: Del MIDI
**Rimas G. (IP Logged)
April 24, 2005 10:57PM

Keisčiausia tai, kad žmonės klausia to elementaraus, "kas guli po ranka", net ir F1 paspaudus. Va čia tai sunku realių priežasčių surasti. Tiksliau - ar pats visai gerai nutuoki, apie ką klausi? Klausti - dar ne viskas. Ką darysi su tuo, ką sužinosi? Vėl klausi? Forumai yra nuostabi vieta. Tai tiesiog bendravimas. Tiesiog fantastika, kai sėdi prie savo sumautos "dėžės" ir jauti savo begalinę virtualią aplinką...
Nenoriu tos "diagnozės" priklijuoti konkrečioms personoms, tačiau...
Na, gal aš retrogradas, durnas ir t.t., tačiau egzistuoja tokia kategorija, kaip "PAŽINIMO DŽIAUGSMAS",t.y. pasidaryti sau tam tikras išvadas gerai pačiupinėjus.
MidiAudio forumuose iki šiol lyg ir gyva buvo ši dvasia. Ar aš klystu?

**Rimas G.
Re: Del MIDI
Egidijus (IP Logged)
April 25, 2005 02:37PM

Laikas šitą topicą mest į skyrių KITA. :) Ar ne taip , Daliau?
Sorry, only registered users may post in this forum.