midiaudio logo

Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo

Pamokslininkas (IP Logged)
September 12, 2010 05:20PM

Sveiki, neseniai radau jūsų svetainę ir pavartęs forumą matau, kad tikimybė sulaukti profesionalaus atsakymo yra kur kas didesnė, nei kitur. Taigi, turiu porą cdj800 mk2, djm400, tascam US144 mk2 ir Sennheiser HD 25-1 II ausines- viso to kolkas daugiau nei pakanka mano miksavimo poreikiams patenkinti, bet iškilo nedidelė ir, galbūt žiopla problema dėl įrašinėjimo. Bandysiu nupasakoti kas ir kaip. Tarkim miksui turiu surinkęs 8 dainas kurios, mano manymu tinka viena kitai ir mikso tematikai, bet noriu padirbėti ties perėjimais, kad jokių klaidų nebūtų ir susiklausytų kaip sviestu patepta. Tokiam atvejui ''one shot'' įrašymo variantas netinka, nes gali nespėti laiku paspausti ''play'' mygtuko, ar dar ko pridirbti ko pasekoje atsiras arklių, kurių paskui neišeis ištrinti, arba reiks ilgokai dirbti su tuo. Iki šiol buvau linkęs įrašyti porą dainų, tada jas perkelti į cd ir vėl per grotuvus paleidus prijungti jau trečiąją... Dar nesijuokiat? Žodžiu, sustojau taip daręs, nes kokybė galų gale būdavo kaip įrašinėjant iš radijos į kasetę... Gal turit kokių gudrių minčių kaip nebegadinti kompaktų ir kokybiškai susukti kūrinį?
P.S.- Bandžiau groti iš cd-rw kompaktų, bet cdj neskaito FLAC ar WAV formatų įrašytų cd-rw. Konvertuoti kokybiškus kūrinius į mp3 kažkaip skauda širdį. Ačiū iš anksto už kantrybę ir atsakymus.
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
(IP Logged)
September 12, 2010 05:31PM

Jei teisingai supratau, tai tau tiesiog reikia kūrinius permiksuoti tarpusavyje ? Tam reikalui pasinaudok kokiu nors DAW. Parsisiųsk bet kokį multitrack'erį ir jame skirtinguose takuose susidėk skirtingas dainas, tuomet galėsi viena kitos atžvilgiu stumdyti, tylinti garsinti kur panorėsi, galėsi ir ekvalaizeruotis jei yra tam poreikis. Galutiniam rezultate programa sukurs vientisą Wav failą, kurį galėsi įsirašyti kaip AUdio CD be tokioje muzikoje juntamų kokybės kritimų. Turbūt tiek.
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
JuliO (IP Logged)
September 12, 2010 05:39PM

Bet deja tavo tikruosius sugebėjimus parodys tik one shot miksas. Kadaise šlifuodavau savo miksus, keletą kartų perrašinėdavau kol kažkas gaudavosi. Įrašinėti naudojantis kažkokiomis tokiomis gudrybėmis nebuvo noro, nei kitus apgaudinėti nei save :) galiausiai paaiškėjo, kad meninė dalis ne man 8-) todėl dabar bandau susidraugauti su geležim :S
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
Pamokslininkas (IP Logged)
September 12, 2010 06:28PM

Laimius, Julio- dėkui už atsakymą, bet nelabai to reikia. Aš tiesiog galvoju kokie yra įmanomi variantai įrašyti miksą neprarandant kokybės.. Jei ir toliau darysiu kaip daręs- tik gadinsiu tuščius cd ir tiek, įkeldamas ten tik porą dainų sujungtų, tris, keturias.. Žodžiu, dar kartą paaiškinu procesą, kurį darau, turbūt nedaugelis taip ''gudriai'' dirba...
1. Susidarai sąrašą dainų, kurios bus mikse.
2. Įrašai visas dainas į cd ir padarai dvi kopijas abiems grotuvams.
3. Įjungi grotuvus, mikserį, visą kitą, atsidarai Audacity ir spaudi ''rec'' ir įrašai pradžią, dažniausiai iš dviejų dainų, kad ir ne iš pirmo karto, kol tavo ausiai ji skamba geriausiai, be trugdžių, perėjimas tvarkingas ir vietoj.
4. Išsaugai įrašytą failą programos pagalba FLAC formatu.
5. Įrašai jau turimą pradžią į atskirą cd.
6. Įdedi cd su pradžia į vieną iš grotuvų ir prijungi trečią dainą ir taip toliau ir panašiai, kol galų gale turi visas dainas sujungtas į vieną kūrinį. Po krūvos kompaktų ir visai be kokybės, dingusios nuo redagavimų softu ir perrašinėjimu...
Julio- su kuom groji dabar ir kaip ištrindavai trigdžius/arkliukus iš perėjimų?
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
(IP Logged)
September 12, 2010 07:23PM

O tai koks tikslas naudoti grotuvvus bei mikšerį, jei tai ne live pasirodymas ? Taigi viską galima atlikti kompe. Kame čia privalumas negaliu suprasti ?
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
Pamokslininkas (IP Logged)
September 12, 2010 08:23PM

Būtent nuo tų ''traktorių'' ir kitų ''virtual dj'' programų ir perėjau prie miksavimo grotuvais, nes vien pelės ir klaviatūros neužtenka, kad normaliai visus efektus panaudoti ar spėti prisukti kokį knobą laiku- reikia midi klaviatūros, vėliau dar kokios geležies, o jei kur įdėsi savo darbus ir kamnors patiksi- negalėsi jokiam klube sugroti, nes nemokėsi elgtis su grotuvais.. Aišku gali nusitemti savo laptopą ir klaviatūrą, efektų bloką, bet aš pasirinkau kiek kitaip.Toks ir privalumas.Ir šiaip nelabai vertinami tie softu sulipdyti darbai, tik neklauskit kodėl- nepasakysiu.. Čia turbūt kažkas panašaus į tai, kad kaip ir tikrieji baikeriai negerbia motorolerininkų :)
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
JuliO (IP Logged)
September 12, 2010 10:10PM

Paprastai irašinėdavau kuriais nors CDJ kokius gaudavau kas papuldavo. Arklių niekaip netrindavau nemaskuodavau ar dar ko nedarydavau, tam kad jų nesigirdėtų jų reikia nedaryti. Geriau palauk, pasimokink miksuoti grotuvais kol pakankamai gerai atkalsi ranką ir ausį, tada įrašinėk. Pats sakai miksuojant softu į klubą nuvarius groti nemokėsi groti grotuvais, tai įrašinėdamas miksą tuo savo metodu ar dar kokiu kitu kuomet jau po mixavimo yra užglaistomi arkliai tu vistiek nepagrosi tūse ,ten bus dar sudėtingiau, grosi ne sau, grosi ne vienas ir ne ramiai sau kambary, ten bus daug triuksmo daug garso ir pašalinių žmonių.

Žodžiu vienintelis rimtas būdas įrašyti miksą yra sąžiningai, kad ir ne iš pirmo karto bet be jokių pašalinių veiksnių



Edited 1 time(s). Last edit at 09/12/2010 10:13PM by JuliO.
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
boolve (IP Logged)
September 13, 2010 08:01PM

Na is vienos puse rimtai ziuri I savo mixa, nes gal kam ir patiks, bet is kitos puses vistiek tu nemoki miksuoti nes kazka irasineji vienu zodziu muilini, o kas liecia irasus taai cia normalu desimt kart perasytas muzikinis kurinys praranda savo skambesi bei svaruma, desimtis kartu perkonvertuotas is analogo I skaitmena ir vel atgal... su rimtais aparatais gal ir galima silaikyti svaruma bet jau cia kita kalba. Betkokiu atveju mokinkis miksinti. Visi DJejai mokinasi jei nori buti reimtais, ir visais laikais taip buvo.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
pranza (IP Logged)
September 13, 2010 10:21PM

na tai paleisk įrašymą ir miksuok. jei arklys - persuk gabalą atgal ir miksuok dar kartą. tegu viskas įsirašo o nereikalingas vietas ir brokus iškirpsi po to.

bet pradžioj reikia pabandyt ir pažiūrėt ar tikrai nesigauna :) nejau per savaitę vakarais neišsitreniruotum suvest taip kaip nori?
Re: Prašau pagalbos dėl mikso įrašymo
boolve (IP Logged)
September 14, 2010 12:27AM

pranza Wrote:
-------------------------------------------------------
> na tai paleisk įrašymą ir miksuok. jei arklys -
> persuk gabalą atgal ir miksuok dar kartą. tegu
> viskas įsirašo o nereikalingas vietas ir brokus
> iškirpsi po to.
>
> bet pradžioj reikia pabandyt ir pažiūrėt ar tikrai
> nesigauna :) nejau per savaitę vakarais
> neišsitreniruotum suvest taip kaip nori?

Turbut prAnzos pats dekingiausias komentaras ;)

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Sorry, only registered users may post in this forum.