midiaudio logo

Juostinis antikvarinis mikrafas - kaip nesugadinti?

kwlw (IP Logged)
October 01, 2010 09:36PM

Jei kazkas skaite mano mazhdaug priesh metus kurta tema (nekelsiu) apie el. gitaros irashinejima http://forum.midiaudio.com/read.php?2,123320,page=2, prisimena, kad palikimo teise gavau keleta mazdaug 40 metu senumo senu rusishku mikrafu (toje temoje dar poros nesimato :)). Vienas (rimchiausias) ish ju - juostinis Oktava ML-19.

Esme tame, kad pagaliau pribrendau ir susilitavau perejima visiems mikrafams, beigi pasijungiau juos prie kompo (ilga laika naudojau tik LOMO, kuris man labiausiai patinka). Garsu patenkintas, su dinaminiais kaip ir viskas aishku, bet kazkur skaichiau, kad juostini mikrafa yra labai lengva sugadinti. T.y. ta juostele yra viskam jautri ir greit pareina netinkamai elgiantis. Kol kas mikrafas veikia puikiai (atsargiai pameginau irashyti tylius garsus), noretusi, kad po mano pazhaidimu jis toks ir liktu.

Gal kas ish patirties galite patarti, ko nedaryti ir ka galima daryti. Konkrechiai domina elektrines gitaros irashinejimas. Elementarus dalykai kaip nespjaudymas i vidu, beigi nestatymas arti gitarinio kubo garsiakalbio - kaip ir aishku (nors jutubej vakarietishki analogai ir stovi prie pat kokio 4x12 marshalo cabo medzhiagos). Aplamai kaip elgtis su ta trapia juostele?

Sau
Re: Juostinis antikvarinis mikrafas - kaip nesugadinti?
MINDO (IP Logged)
October 01, 2010 10:10PM

nesiparink del juosteles.. galima pakeisti. Isbandyta, veikia puikiai.. Butinai reikia naudoti pop filtra jei balsui.. Bo jautri ta juostele :)

MINDAUGAS
Re: Juostinis antikvarinis mikrafas - kaip nesugadinti?
kwlw (IP Logged)
October 02, 2010 07:22AM

MINDO Wrote:
-------------------------------------------------------
> nesiparink del juosteles.. galima pakeisti.
> Isbandyta, veikia puikiai.. Butinai reikia naudoti
> pop filtra jei balsui.. Bo jautri ta juostele :)

Na pakeisti galima daug ka, bet visgi noretusi to ishvengt. Beje, ishbandymai vyko kur? T.y. pats darei, ar yra koks meistras, kit'ai tam reikalui?

Geriau kas nors paporinkit kaip suzhinoti tarkime kiek dB(A) yra jai pavojinga? T.y. pradzhioj galiu ishsimatuot mazhdaug garso lygi prie garsiakalbio, surast kazkoki saugu atstuma ir pan.

Ir beje, kur tie pop filtrai perkami (idomu butu pamegint)? Kaip matau MA tokio daikto nelabai turi :(.

Sau
Sorry, only registered users may post in this forum.