midiaudio logo

klausimai apie midi įrašymą CUBASE

marijus (IP Logged)
August 01, 2011 06:55AM

sveiki,

įrašinėjant be metronomo (su Cubase Studio 4.52) pianiną midi per USB rezultate gavosi trūkčiojantis - ritmiškai šlubuojantis midi takelis - gana akivaizdžiai skiriasi nuo lygiagrečiai įrašinėto audio skambesio, nors vietomis ir beveik sutampa. Kompiuteris pakankamai naujas su i3 procesoriumi, klavišinis Yamaha dgx 640. Beje, intrument track vaizdas yra vertikaliais brūkšniais sudalintas kažkodėl - ar galite paaiškinti ką tie nereguliarūs brūkšniai reiškia - atrodo tarsi būtų kirpta, bet yra kažkas kita. Bandžiau rašyti kelis skirtingus projektus - gavosi tas pats šlubuojantis midi takelio skambėjimas.

Anksčiau įrašinėjęs esu midi kontroleriu jungiamu DIN jungtimi į lėtą kompiuterį ir viskas tvarkoje būdavo.

Klausimas dėl ko taip atsitiko?

Galvoju gal kažkokius Cubase parametrus susijusius su automatiniu midi kvantizavimu blogai nustačiau? T.y. midi Kvantizavimą lyg ir išjungiau (Auto Q nustatytas OFF ant transprt bar), tačiau, matydamas kaip gavosi, nebesu toks tikras ar tikrai kvantizavimas išsijungė. Jei tai visgi atsitiko dėl įjungtos kvantizavimo funkcijos - ar išsaugotame projekte įmanoma "nuimti" midi takelio kvantizavimą, kad skabesys "grįžtų į vėžes", ar tai jau nebesugrąžinama?


Ar, tarkim, midi over USB gal yra koks kaprizingas? Ar apskritai midi over USB turi žinomų kliaudų (trūkumų) lyginant su midi per 5 pin DIN jungtimi? Ar turi, pavyzdžiui, didesnį vėlinimą midi over USB lyginant su tradiciniu midi DIN prijungimu? Suprantu, kad priklauso nuo draiverių, sunku palyginti, bet šiaip ar taip - kokie pastebėjimai?

beje, YAMAHA yra vienas iš [url=http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI]midi standarto[/url] jei ne pirmųjų naudotojų, tai aktyvių propaguotojų, o minėtame Yamaha dgx 640 nėra DIN jungties, tik USB - instrumentas nepigus lyg, tai suprantu kad midi over USB jungimas tampa standartu jau



Edited 6 time(s). Last edit at 08/02/2011 09:57AM by marijus.
Re: klausimai apie midi įrašymą Cubase
marijus (IP Logged)
August 02, 2011 09:57AM

kadangi gavau tik vieną komentarą ir kažkodėl į privatą tai pagalvojau kad reikia to paties paklausti kitaip - paprasčiau:

ar Cubase naujame projekte su default nustatymais ir nustačius Auto Q off turi pakakti kad įrašant instrument takelį (midi) midi įvykiai (natos) įsirašytų ritmingai taip kaip grojama? Ar yra kur nors giliau dar kokia automatikos funkcija, kuri rašant be metronomo (Tempo fixed) galėtų kažkaipo veikti, kad rezultatas skamba nelygiai - trūkčiojančiu ritmu?

ką reiškia atsiradę iš kažkur instrument takelyje beveik kas taktą, bet nereguliarūs vertikalūs brūkšniai?

ar kas nors iš patirties gali pasidalinti kad žinomo brando tokio kaip YAMAHA midi over USB draiveriai (mano šiuo atveju 64 bitų) veiktų netvarkingai, dėl ko gali gautis panašios klaidos

paskutinis klausimas paspėliojimui - ar YAMAHA DGX 640 midi DIN jungties nebuvimas kažkaip suprantamas?


- gal čia aiškiau sudėliojau ? :)



Edited 2 time(s). Last edit at 08/02/2011 10:29AM by marijus.
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
gnommusic (IP Logged)
August 02, 2011 02:47PM

Hmmm, vienas imanomas variantas galetu buti, kad Yamahos midi draiveris nepritaikytas 64 bit sistemai (kaip iprasta muz. gamintojai veluoja nuo komp. gamintoju 3-4 metais). Todel siulyciau pakartoti irasa su 32 bit kompu arba saviskio operacine ir procesoriu persivesti ant 32 bit. Na, patikrinimui.
Del quantizavimo, kaip suprantu, Cubase dar yra kazkokia "auto" opcija paciame Q dialoge, kuri persiduoda po to ant visu eventu, paziurek ar ji isjungta.
Pats turiu sena Cubase versija ir nera pas mane tokio "instrument track", tai gal pabandyk ir apsieiti be jo, juk yra midi takelis ir audio takelis. Ko daugiau reikia ?
Re: klausimai apie midi įrašymą Cubase
gnommusic (IP Logged)
August 02, 2011 02:52PM

marijus Wrote:
-------------------------------------------------------
> paskutinis klausimas paspėliojimui - ar YAMAHA DGX
> 640 midi DIN jungties nebuvimas kažkaip
> suprantamas?

- O kaipgi, taupumas :).
Re: klausimai apie midi įrašymą Cubase
marijus (IP Logged)
August 02, 2011 04:50PM

jo tiksliai - čia ir yra tai! - matyt tai tas išgirtas japoniškas mandagumas ir taupumas - beveik kaip suvalkiečiai :)



Edited 1 time(s). Last edit at 08/02/2011 05:02PM by marijus.
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
marijus (IP Logged)
August 02, 2011 05:16PM

del 64 bit žinoma gali būti, bet abejoju - jau ansčiau kažkada pajutau nepasitikėjimą tuo midi over USB. Instrument track šiuo šrašymo požiūriu yra tas pats kas midi tik kad tembrą VST instrumento iš karto galiu duoti
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
gnommusic (IP Logged)
August 02, 2011 05:44PM

marijus Wrote:
-------------------------------------------------------
> del 64 bit žinoma gali būti, bet abejoju - jau
> ansčiau kažkada pajutau nepasitikėjimą tuo midi
> over USB. Instrument track šiuo šrašymo požiūriu
> yra tas pats kas midi tik kad tembrą VST
> instrumento iš karto galiu duoti


Kiek naudojau midi per usb, tai jokiu keblumu nesu turejes. O jei ta midi takeli leidi per VST koki piano ir lygini su DGX originaliu audio, tai savaime suprantama, kad garsas gali siek tiek skirtis, iskaitant ir natu atakos laika. O klausant tik is ausies tie skirtumai gali atrodyti dar didesni. Pabandyk perleisti ta midi takeli vel per dgx ir irasyti antra audio. Tuomet grafiskai sulygink su pirmuoju :). Kaip matai, jei cia ieskoti kokios priezasties, tai is esmes tampa blusinejimu.
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
marijus (IP Logged)
August 03, 2011 09:22AM

ne tas tolygaus užvėlavimo problemas turėjau omeny, - tuo būdu paslinkčiau visą takelį ir išspręsta. Šiuo atveju, kai rašoma ne pagal metronomą, tarkim kuriame nors takte - akivaizdžiai koks akordas vėlina beveik aštuntine o paskui vėl natos normaliai ir vėl po kokių keturių ar aštuonių taktų panašus strigėsis - ir, beje, jau radau kaip atjungti kvantizavimo veikimą išsaugotame projekte - pabandžiau padaryti undo quantize (iš Advanced quantize) - toks dalykas visus midi įvykius laike kažkiek atpalaiduoja - t.y. matosi net vizualiai kad visos natos "atsislenka"



Edited 1 time(s). Last edit at 08/03/2011 09:39AM by marijus.
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
pranza (IP Logged)
August 04, 2011 01:54AM

o bandei keist kubeise midi draiverį? jie ten kiek pamenu directx arba mme gali būt.

http://audiomastering.lt
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
gnommusic (IP Logged)
August 04, 2011 09:00AM

pranza Wrote:
-------------------------------------------------------
> o bandei keist kubeise midi draiverį? jie ten kiek
> pamenu directx arba mme gali būt.


Hmmm, idomu ar is temos autoriaus ar pats is saves saipaisi ? Is tikro tai problemele, kuria irgi turejau pries n metu su vienu pirmuoju bandymu irasyti midi :), jei atmintis manes neapgauna. dgx gali buti vienu is tu stebuklu 8-), kurie turi galimybe skambeti kaip groji, taciau siusti midi ir irasineti midi quantizuotai.
Re: klausimai apie midi įrašymą CUBASE
pranza (IP Logged)
August 05, 2011 07:46AM

gnommusic -> na tai va, jei turėjai, vadinasi tas irgi gali būt :P

su šituo dar gal ką nors bus įmanoma išsiaiškint: [url=http://miditest.earthvegaconnection.com/#about]miditest[/url]

http://audiomastering.lt
Sorry, only registered users may post in this forum.