midiaudio logo

Bass traps.

andriuxa (IP Logged)
November 08, 2012 11:54AM

Sveiki kollegos.

Gal kas galetu patart/komentuot del akustiniu paneliu gamybos, tiksliau gal butu sakyt ka pasirinkt. Zodziu pasirinkimas yra toks: arba naudoticaruso-iso-bolnd voketijoj gaminama medziaga (625X1200X100MM) ir ant juos klijuoti 1mm galvanizuota metalo lakshto. Labai veiksmingos paneles gaunasi tinkamoj patalpoj(turiu galvoj kad patalpos yra pakankamai dydeles) ir uztenka 2-3 paneliu kad pakankamai susitavrkyti su 40-100HZ diapazone-isbandyta, veikia, tik biski brangoka ir pakankamai sunkios tos paneles gaunasi. Kitas variantas yra naudoti AEROGELS medziaga. Siaip is tekeju jokios informacijos klaip ir nera, ishskyrus tai kad 150kg/m3 na ir kad medziaga yra 10mm storio tik. Gal siek tiek brangiau kainuoja nej ROCKWOOL RW45 arba RW3, bet dar pakankamaj ikandama kaina. Ka manot ar gal zinot apie auksciau paminetas medziagas. Tai ir tiek.
Re: Bass traps.
ramil (IP Logged)
November 08, 2012 04:34PM

is esmes zemiems dazniams kontroliuoti reikia naudot kas veikia ne frikcijos metodu t.y kaip porus absorberiai visokie veikia sugerdami oro daleliu kinetine energija... jei yra vietos apie rezonatorius pagalvok kas veiks room modes.
Re: Bass traps.
andriuxa (IP Logged)
November 08, 2012 06:12PM

ramil Wrote:
-------------------------------------------------------
> is esmes zemiems dazniams kontroliuoti reikia
> naudot kas veikia ne frikcijos metodu t.y kaip
> porus absorberiai visokie veikia sugerdami oro
> daleliu kinetine energija... jei yra vietos apie
> rezonatorius pagalvok kas veiks room modes.


na kaip ir taip, tai vat del to mane ir domina ar AEROGELS ne butu pats idealiausiai tinkantis sprendimas. nes xarakteristikos siulo kad jo tankumas yra 150kg per m3 o pats jis yra tim 1cm storio......idomu gal kas bande panaudot. kolkas niekas nieko kaip ir neturi del sios medziagos pasiulit. Reiks gal pabandyt paleist tread'a i gearslutz'a gal kas ka.........
Re: Bass traps.
ramil (IP Logged)
November 08, 2012 06:22PM

na toks tankis ne visad reikalingas, cia ne garso izoliacijai gi
Re: Bass traps.
Rimtautas (IP Logged)
November 12, 2012 03:38PM

Jokia med=iaga ar panelės nepadarys jokių stebuklų, jei bus daroma nepaskaičiavus ir neapgalvojus.
Kokios kubatūros kambarys? Kokie išmatavimai? Ar bandei modeliavimą daryti?

Tankis nėra vienintelis parametras, pagal kuri sprendžiam apie porėtos medžiagos sugerties koeficientą. Labai svarbus parametrai yra medžiagos elastingumas bei porėtumas.
Sorry, only registered users may post in this forum.