midiaudio logo

Garso sistema

DOCTOR (IP Logged)
February 05, 2005 03:52PM

Sveiki. Seip pagal specialybe esu sistemu administratorius-inzinierius, bet visada didziausias hobis buvo muzika. Groju gerai. TOdel su draugeliais ikureme grupe. Dabar galvoju kokia iranga butu geriau pirkti. Seip muzikineje technikoje nelabai nusituokiu. Todel buciau dekingas, jei atsakytumete i kai kuriuos klausimus. Pirmiausia noreciau suzinoti kuo skiriasi kondencatoriniai mikrofonai nuo dinaminiu? Kokie mikrofonai pripazinti patys geriausi pasaulyje? Moki mikseri geriau pasirinkti (is mazu. Nuo 6 ijejimui iki 16)? Ka manote apie VoicePrism Plus? Ar KURZWEIL 2600 tinka kurti arba pergroti bet kokio tipo muzika (Bryan Adams ir pan. stilius), dainu fonogramas daryti?
Re: Garso sistema
Dalius (IP Logged)
February 05, 2005 09:11PM

Doctor,

Pervartyk sita foruma - rasi jame paaiskinimu. Pradek "pro audio ABC" - ten yra nuoroda i pro.rec newsgroup'o FAQ'a - tikrai bus aiskiau kuo skiriasi kond. mikr nuo dinaminiu.

Geriausi mikrofonai pasaulyje - nelygu kokiam tikslui: scenai ar studijai, kinui (dialogui) ar muzikai, instrumentams (ir kokiems) ar balsui, ar - solo balsui ar chorui, pop/rockui ar classic - sarasas labai didelis. Vienu firmu geresni vieni, kitu - kiti, o taip pat ir kainos laviruoja labai placiuose diapazonuose (nuo keliu simtu litu iki keliasdesimt tukstanciu). Jei turi laiko - skaityk zurnalus, knygas, vadovelius, lankykis rimtesniuose forumuose (nei DJ tipo diskusijos) - po puses metu kantraus darbo pradesi gaudytis;-)

Tuo tarpu:
apie VoicePrism Plus manau gerai. Tik beda - daugelis musu muzikantu nera MIDI, DSP (ar kompu) adminai - ir nemoketu jo isnaudoti nei 20% galimybiu. Tu - jei pasikaustytum kantrybe - galetum daryti stebuklus. Turim toki gyva. Galim susitarti kaip tau ji parodyti.

K2600: tinka betkam - nuo klasikos iki heavy metal. Universalesnio instrumento, kur tiek sintezes metodu (ir dar tobulai skambanciu) sudetu i viena instrumenta - kolkas nera (na, nekalbant apie Kyma sistema, skirta daugiau laboratoriniams eksperimentams, o ne orientuota i live grojima, ir, turbut, naujaji Korg Oasys - bet dar pamatysim, kaip cia Korg'ui pasiseks su juo istikruju)

Dalius
Re: Garso sistema
DOCTOR (IP Logged)
February 05, 2005 11:39PM

l. aciu uz atsakyma. Voice prism Plus tikrai noreciau isbadyti gyvai. O del mikrofono tikrai noreciau issiaiskinti. Mane domina scenai vokalui solo mokrofonas. Kaina nesvarbu. Buciau dekingas jie pasakytum sioje srityje geriausia firma.
Re: Garso sistema
Vakaris (IP Logged)
February 06, 2005 08:57AM

Vo duoda... DOCTOR, pirma milijona jau uzsidirbai ar islosei?
Re: Garso sistema
DOCTOR (IP Logged)
February 06, 2005 09:25AM

Uzsidirbau ;) Ir pats paskei.. pirma...
Re: Garso sistema
Sink the pink (IP Logged)
February 06, 2005 09:55AM

Sitas K2600 labai jau daug kainuoja ir vis del to tik pratesia k2500.
As siulyciau pirkti tokiu syntezu rack"a , o sutaupytus kokius 1000 ar kiek ten Eu isleisti Korgui. Nu cia tik mano nuomone. Be to rack"ai mazai vietos uzima.
Re: Garso sistema
lasaz (IP Logged)
February 06, 2005 10:02AM

Daliau - Pro Audio ABC posto jūsų forumuose nerasta, bent jau paieška neranda. Gali tiesioginį linką įmesti?
Re: Garso sistema
Dalius (IP Logged)
February 06, 2005 12:09PM

Scenai vokalui - itariu paprastam popsui? (nes turbut geriausi scenai - tai Schoeps, skirti klasikines muzikos ar operos atlikejams;-) )

Tradicinis variantas (popsui, jazz, rockui) - is Shure: SM58, Beta58, Beta87, is Sennheiser: e845, e865, is Neumann - KMS105, ir t.t.


Pro Audio ABC:
Ivedes "ABC" paieskoje radau bent 27 linkus;-(

stai pradzia tos diskusijos:
<http://www.midiaudio.net/phorum/read.php?2,10,10#msg-10>

Tik dabar patikrinau ta rec.pro FAQ linka - jis nebeveikia (ko noreti - tai buvo pries 2 metus...) bandau surasti veikianti ir idesiu cia.



Del K2600- taip, jis tik "pratesia" K2500, bet uztat jame iskarto yra tam tikri moduliai, kuriuos K2500-jam reiktu uzsakineti atskirai, beto - ir RAM'as jame (bent jau velesniuose K2600 modeliuose) buvo naudojamas siek tiek modersnesis (aisku dabar jau ir toki sunku surasti).



Dalius
Re: Garso sistema
lasaz (IP Logged)
February 06, 2005 02:56PM

thanks. Gal vakar paieška neveikė, bet į ABC užklausą man rodė tik tamstos aukščiau esantį postą :)
Re: Garso sistema
DOCTOR (IP Logged)
February 06, 2005 06:24PM

Na, Daliau, jei rasi ka nors panasaus i ana FAQ, tai butinai imesk cia linka.
Re: Garso sistema
(IP Logged)
July 09, 2010 05:29PM

Negaliu susilaikyti ir aš, neįkišęs savo trigrašio :D

Atsakant į klausimą apie mikrofonus - dinaminis mikrofonas veikia indukcijos principu. Iš esmės tai maža garsiakalbio kopija. Kondensatorinis mikrofonas veikia kondensatoriaus talpos kitimo principu. Ten stovi dvi plokštelės, esančios viena šalia kitos labai mažu atstumu, kurios ir sudaro kondensatorių ir jas virpinant (keičiantis atstumui vienos nuo kitos) keičiasi keičiasi kondensatoriaus talpa. Jei kalbėti apie mikrofonų savybes bendrais bruožais, tai kondensatoriniai neabejotinai lenkia dinaminius dauguma parametrų. Jie jautresni, lygesni, ženkliai platesnis tiek dažnuminis tiek dinaminis diapozonas ir t.t. Tačiau kaip Dalius teisingai pastebi - mikrofono parinkimas priklauso nuo užduoties. Neumman KMS105, kaip vokalinis mikrofonas, nepalyginamai geresnis ir gražiau skambantis nei Shure B58, tačiau dirbant gyvai scenoje, jis gali pasirodyti ir visai niekam tikęs, jei yra kokio hard roko atlikėjo ar "metalisto" rankose. Tokiame stiliuje nesvarbu turėti didelį dinaminį diapozoną (vokalistas net išraudęs rėkia į mikrofoną nepalikdamas tarp pastarojo ir savo burnos jokio tarpo), be to tokie atlikėjai nori daug garso scenoje iš monitorių, tad geras kondensatorinis mikrofonas žymiai greičiau ima žadintis (cypti), lieka visiškai neišnaudoti jo puikūs dažnuminiai ar dinaminiai parametrai. Šiuo atveju Shure B58 yra gerokai "bukesnis", tačiau mažiau gaudys pašalinius garsus (yra labiau kryptiškas), o dėl balso natūralumo... kam jis reikalingas, kuomet vokalistas žviegia mikrofoną apsižiojęs :)

Bandant iliustruoti:
Jei scenoje AC/DC - geriausias mikrofonas Shure B58
Jei Scenoje Celine Dion - geriausias vokalinis mikforonas KMS105

Beje pastarasis ir pripažįstamas geriausiu vokaliniu mikrofonu :) Garsioji Sennheiser 5000 serija pagaminta b8tent su KMS105 kapsulėmis.

Kodėl būtent B58 ? Šitas Shure modelis užsirekomendavo kaip neblogai skambantis ir labai patikimas. Jis sparčiai paplito pasaulyje ir pasidarė kaip ir standartas. Kiekvienas, bent kiek ragavęs garsisto duonos, atmintinai žino kaip skamba B58 ar SM58 ir todėl, jei pagal muzikos stilistiką toks mikrofonas tinka, kam ieškoti dviračio bandant naudoti kitokį mažiau žinomą daiktą.

Kurzweil K2600 puikus instrumentas, turintis plačias sintezės galimybes, juolab jis kartu ir sampelris, tad teoriškai groja viską ir visaip :) be to neskauda galvos, kad CPU neveža, ar RAM'o trūksta...
Koks geriau įrašų studijai vokalui ar akg c 414 xl II, AR NEUMANN tlm 103
CubaseAi4 (IP Logged)
October 29, 2010 05:44PM

Koks geriau įrašų studijai ar akg c 414 xl II, AR NEUMANN tlm 103
Re: Garso sistema
Melony (IP Logged)
October 30, 2010 03:20AM

TML 103 gali buti tik cardiode.
Su AKG 414 turi pasirinkima tarp 5 poziciju, nuo omni iki astuoneto. Taigi kaip ir yra daugiau pasirinkimo.
Kas del skambesio, vieni labai megsta 414 ir naudoja ji ant visko naudoja, kiti jo tiesiog niekada nenaudoja....
Jeigu rasyti vokalui tai as gal imciau labiau tml 103.
Sorry, only registered users may post in this forum.