midiaudio logo

GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(

Cerberis666 (IP Logged)
March 20, 2005 03:54PM

Turiu Epiphone(kitaiskas zinoma) ir jis mane pradeda truputi erzinti...kodel?...tuoj pasakysiu, kai pirkau na zinot naujas instrumentas, pajunge man ten i ta kuba, skamba lyg ir neblogai, bet cia kaip sakoma kvailas pirminis ispudis. Kai pradejom grajinti na tam pirmam regi gabalui lyg ir tinka ( minkstas, svelnus garsas) zodziu viskas zjb, bet va su kolega pabandem kazka stipriau uzkaisti tai nezinau...na persaldus,perminkstas tas garsas...aisku kazkas pasakytu pasitvarkyk reikiamus fx ir bus ok...nifiga! Prasikankinau kokia tai valanda ir nieko neisspaudziau is savo Behringer...Tada susizlastijau ir pasijungiau savo "zymuji" Roytech...ir se tau atsirado ir kietumas ir akcentas ir t.p....
Problema ta, kad su savo "zymiuoju" as jau nebenoreciau grajinti(pensininkas jis :) ) tad ir klausiu koki varianta man pasiimti vietoj Epiphone, aisku deth metal grajinti nesiruosiu, bet bent jau hard rock ar kazka tai toje svorio kategorijoje... gal sakau koki "jiebaneca", o gal kazkas taip pat persistenget kaip as ir tiesiog noretumet apsikeisti, turiu fotke jei ka, yra garantija..tsaknt viskas ciki...Ir viskas butu sh...jei nebuciau uz ji stukos lituku atidaves, o cia ziuriu visai padorus "jiebanecas" apie 800lt.
P.S jei butu keitimas i "jiebaneca" tai noretusi kazko is Ibanez SA-120BK tos serijos ar kazko panasaus...



Edited 2 time(s). Last edit at 03/20/2005 03:58PM by Cerberis666.
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 20, 2005 04:29PM

pigus/brangesni ibanezas tikrai kietas skambesys. bet ant clean tai nezinau. per daug stiklinis, nors ir su humbuckeriais. O apie pigius epiphone tai seniai viskas aisku kad shlamshtas. Kiek ciupinejau ir les paulu ir SG epiphnu tiek jie man kaip ir pats sakei labai minkshti. atrodo "banguoja" ir pati gitara ir garsas, ir stygos kaip per koki tepala spaudziamos. Nu zodziu. O vat apie tos pacios ir dar mazhesnes kainos kategorija del shito minkshtumo galiu duot repsecta vintage gitarom. irgi gibsoninishko tipo gitarikes kaip ir epiphonai, tik galiu duot galva nukirst kad "stabilios" gitaros. Nu ibanez tai sakau, su distortionu gerai, viskas aisku, akcentai, sustainas, flazioletai, bet ant shvaraus garso tai plastmasiuke. aisku tai irgi nera blogai kartas:)
To jumbas
Cerberis666 (IP Logged)
March 20, 2005 05:44PM

Na jei saziningai tai kiek jau to grynai svaraus garso mes naudojam? :)...betkokiu atveju visvien koki flanga,chorusa, ar reverberi prikabini, o tai jau automatiskai siek tiek susvelnina garsa...zinoma, gal as ir klystu.
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 20, 2005 06:14PM

nu taip. reverbai ypac dazni ant clean. chorusai ishvis ant ibanezu shvaraus garso fainai skamba. Bet tos set-neckines storagrifes gibsonines mados malkos vistiek savo tembra sodru turi:)
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 21, 2005 07:56AM

Epiphone ir Squier yra gamtos klaidos, uz kurias Gibsona ir Fenderi reikia skaudziai musti i veida.

Savaitgali irasinejau su Aria PE-Elite, kuria gavau pagrojineti ir ivertinti, jei nori atmesiu MP3 su sketchu, galesi ivertinti skambesi. Gitara labai skani uz savo kaina - atrodo kainuoja ~950. Paveiksliuka gali paziureti cia: http://www.ariaguitars.com/int/03_products/pro_eg_pe_elite.html
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
paulius (IP Logged)
March 21, 2005 09:52AM

na tik nepradekit varyt ant epiphone. Kodel daug kam epiphone asocijuojasi vien su pigesniais gibsono variantais? yra visa kruva epiphone gitaru, kurios smarkiai lenkia pigiuosius gibson modelius. su epiphone groja ir edge (u2 gitaristas), ir john lennon grodavo, ir noel gallagher (oasis gitaristas), ir dar daugenybe geru bei nelabai geru, bet zinomu gitaristu epiphone naudoja. Tiesiog yra epiphone gitaru, kurios nera gibon kopijos, jas tiesiog gamina vien epiphone. O del minkstumo - tai gal cia jau skonio reikalas. Pats neseniai isigijau epiphone elite riviera-6. labai puikus instrumentas. metalo su juo tikrai nepagrosi, nes ta gitara tiesiog ne tam skirta. Bet gera les paul tipo gitara riebiam grojimui tai pats gazas turetu buti.
Cerberis666, o koks modelis tavo epiphone? Aisku, jei gitara pigi, tai is jos per daug negali tiketis. Galbut tik ji skirta ne tam, ka tu nori grot..
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
lasaZ (IP Logged)
March 21, 2005 10:39AM

pauliau, tik nepradėk sakyti kad rimti gitaristai su stockiniais epiphonais groja, nes taip nėra. O jei jau and gallagherio gitaros yra labelis Epiphone, tai tikrai nereiškia kad tu parduotuvėje panašią gausi... Deja, marketingas...
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
asfd (IP Logged)
March 21, 2005 11:50AM

Tiesiog turek dvi gitaras
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
paulius (IP Logged)
March 21, 2005 12:03PM

groja. ir tikrai groja. mitas, kad zinomi gitaristai groja su specialiai uzsakytomis gitaromis. zinoma, dauguma ju daznai dar megejai paeksperimentuoti su nuemejais. na, aisku, dazniausiai rimti gitaristai senesnes gitareles perka (kalbant apie epiphone), bet net ne visada. strokes gitaristas nick valensi groja butent su stokine epiphone elite riviera-6. tik nuemejus P-94 isidejes. yra kruva grupiu, kuriu gitaristai yra paprasti bachurai, ir vien del to, kad jiems pavyko isgarseti, ne visi puola uzsisakineti vardines gitaras. be to, tikrai nekalbu apie epiphone, kuriu kaina maziau 1000euru.
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 21, 2005 12:27PM

epiphone signaturai

http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=&CollectionID=1


ir dar sakot kad megejiski pigiakai?:) Nu aisku kad yra po 1000 litu shlamshto. Kaip ir pigus fenderiai kokie meksikanskai, ar yamahos kurias robotai surinkineja
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Cerberis666 (IP Logged)
March 21, 2005 02:03PM

As nesakau, kad tai blogas instrumentas tik va as pats isiduriau, nes tiksliai nebuvau isitikines ka noriu groti, lengvai muzikai tai labai gerai kai jumbas minejo Epiphonai turi savo skambesi,taciau as suklydau manydamas, kad galesiu viska su pedalu sutvarkyti :(...man tiesiog reikia siek tiek kietesnio garso ir viskas,kartoju, kad jokiu budu as nesakau jog tai visiskai meslinas instrumentas!
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
lasaZ (IP Logged)
March 21, 2005 02:12PM

aga, dar pasakyk kad BB Kingas groja su Epiphone Lucille :) :) :) :) :) :) :)

...nu vyrai jus varot. Paskaitykit interneto platybese apie tas "signature" editionus, gal tada suprasit, kodel "signature" gitara kainuoja 500$, o "replica" kažkodėl 3000-5000$. Rimtose gitarose vien Kahler bridžas kiek kainuoja...
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Kandizijauskis (IP Logged)
March 21, 2005 03:58PM

Satrianis irgi su stock'iniais Ibanez'ais jo signatūros groja, nu i ką? :)
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
lasaZ (IP Logged)
March 21, 2005 04:21PM

i tak, vnimanije vopros:

na kotoroi iz etich signaturnyx gitar igrajet Joe Satriani?

a) JS100 - ~630$
b) JS1000 - ~1200$
c) JS1200 - ~1400$

jei tamstos atsakymas a), tai as nebeturesiu ka atsakyti :)

ir kitas klausimas - kodel pvz. Kirk Hammet signaturines gitaros kainuoja 500-1200$, o pats Hammetas groja su 3000$ kainuojanciu instrumentu?

As kaip ir nepriestarauju kad ir geriausi atlikejai gali groti su savo signaturiniais modeliais, jeigu tai replika, bet ju kainos bus tikrai ne 500 ir net ne 1000$... Tuo tarpu Epiphone Lucille, Galagherio signaturine ir Lennono Casino gali paimti 500-700$ ribose. BB Kingas tiksliai groja ne su Epiphonu :) :) :)

Ir siaip ne karta ir ne du yra prieita isvados, kad signaturiniai modeliai yra marketingo triukas, skirtas lengvatikiams.
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
mantux-m (IP Logged)
March 21, 2005 07:35PM

Aš pritariu LasaZ. Aišku, jeigu už signature modelį tu moki 2500-3000 ar daugiau USD - gauni tų pinigų ir inicialų vertą produktą. Bet pigūs modeliai yra skirti patenkinti superfanus, kurių ribotas biudžetas ir aptemęs protas nenori nieko kito kaip tik raidelių (šiuo atveju) KH, Tačiau realiai mąstant, ar daug iš jusų groja gitaromis kurios kainavo daugiau nei 15000Lt? Turbūt ne. Tai vat todėl ir perkam gitaras, atsižvelgdami į kaina/kokybė/poreikiai, o vat mane, tai visiškai tenkintų Ibanez'as Made in Japan, o modelis, nu kas nors iš RG serijos :). Kaip sako "no money, no funny".

http://www.espguitars.com/guitars_kirk.htm - aš Kirk'ą grojant live mačiau tik su KH-2 ir KH-3. Pigiom jis (bent kiek aš mačiau) negroja. Taigis...
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 21, 2005 07:45PM

beje - akmenelis i ESP darza: ju LTD gitaros yra totalus fuflo. Teko ciupineti pora berods M-50 ir M-250, plius tamstoje grojinejau su visom is eiles... Nu tragedija ne gitaros - stygos aukstai (nuleidus barska - gal reikia grifa tiesinti?), garsas muilinas net per distortiona, net thrash metalui netinka groti.
Ir is viso - galim susimastyti ka reiskia Epiphone Gibsonui, Squier Fenderiui ir LTD ESP? Man atsakymas aiskus - tai licenzija gaminti s...a prisidengiant savo vardu. O jei dar pasiseka sutarti su kokiu Lennono fondu, kad leistu naudoti Lennono varda "signaturineje" versijoje... Grynas marketingas ir jokios sazines.

O perkant gitara jau isitikinau - reikia palikti uzstata, atsinesti i savo grojimo vieta, ir gerai per vakara/diena paminkyti. Ir is karto bus aisku - tau ar ne tau ji skirta...

Disclaimer: tai grynai mano kukli nuomone, nepretenduojanti i dogma.
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Kandizijauskis (IP Logged)
March 21, 2005 08:44PM

lasaZ Parašė:
-------------------------------------------------------
> i tak, vnimanije vopros:
>
> na kotoroi iz etich signaturnyx gitar igrajet Joe
> Satriani?
>
> a) JS100 - ~630$
> b) JS1000 - ~1200$
> c) JS1200 - ~1400$
>
> jei tamstos atsakymas a), tai as nebeturesiu ka
> atsakyti

Na, prašom padaryti išvadą pačiam, kolega: http://www.stnk.ru/satch5.html
Gali iškart pradėt skaityt nuo puslapio galo :) antra pastraipa nuo antros nuotraukos iš galo... :)
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 21, 2005 09:09PM

Julius :)) ot ishkasi straipsnius
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Kandizijauskis (IP Logged)
March 21, 2005 10:07PM

na ir šiaip, koks skirtumas kas su kuo groja :) ir už kiek. Geriau jau išsirink instrumentą tokį, kurį customizuotum pagal save, o ne pagal kažką tebūnie tai BBKing'as ar Satrianis. Juk savaime aišku, kad visoms biznį darančioms iš muzikantų firmoms reikia visų pirma pelno :) daugelis apsiplunksnavusių paauglių lydosi gavę progą atseit užuost savo dievuko kvapą bent nusipirkę signatūrinę gitarą. Įgavęs košės su laiku pats atsirenka pelus nuo grūdų :) arba ne.. :))
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
stratlt (IP Logged)
March 21, 2005 10:18PM

Eddie Van Halenas kazhkada nutrauke kontrakta su MusicMann del shios priezhasties: Toronte uzhejes i viena parduotuve pamate savo vardini modeli.
Ji isijunges ishgirdo kad garsas visai ne tas:) O kontrakte buvo salyga, kurioje pasakyta kad shios gitaros turi buti bent jau arti etalono garso atzhvilgiu. Mazhdaug jam prireikia instrumento, nueina i artimiausia parduotuve ir pasiemes instrumenta gali groti. Taigi jis uzhpyko ir nutrauke kontarkta. taigi xebryte pilstykite ish tuscio i kiaura.
Beje, pirmas Satriani vardinis vadinosi js100. js1000 atsirado veliau...
Kitas dalykas kad po to js100 gamyba perkele i Koreja, bet maciau abi - patikekite skirtumo didelio nemaciau.

Robertas
Midiaudio
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 21, 2005 10:29PM

cia ir prasideda marketingas :) garsas - labai subjektyvus dalykas, ir emocinem bangom galima uzliuliuoti vaikus kad pigiena skambanti kaip balija butu galima pardavineti uz tikrus pinigus :)
Zodziu priskaldem diskusija, ir priejom isvados - kas ka nori, tas ta ir perka :) Vieni - instrumentus, kiti - vardus, treti xjzn ka, nei vardo, nei instrumento, ketvirti ir ta ir ana :)
Ziuriu si tema opi netik man...
Cerberis666 (IP Logged)
March 21, 2005 10:52PM

Zodziu as siandien masciau, masciau ir priejau isvados...teisingiau dvieju, kad reikia tobulinti ta pati varianta ir tiek, pasikeisti nuemejus dar kuri velnia ir ziureti kas gausis...(jesli dolgo mucitsa koe cto polucica...:) ) antras variantas isigyti dar viena instrumenta (kadanors)...:) Tik va dabar pirkdamas bent jau zinosiu ko noriu :)
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
lasaZ (IP Logged)
March 22, 2005 09:50AM

na, nuemejai gali nepadeti, nes ir nuo medzio nemazai skambesys priklauso... Geriau pirk antra gitara "kietesniam" grojimui.
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 22, 2005 12:33PM

siaip pas epiphonus nors ir pigius mano manymu nuemejai atitinkamo lygio, ir visai neblogi - alinco, jei neklystu:)
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 22, 2005 12:33PM

"alnico" turejau omeny:) ranka dreba
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Siaip ciuvas (IP Logged)
March 22, 2005 06:13PM

jumbai - alnico tai magneto tipas, o ne nuemeju modelis :) ir tai jokiu budu ne kokybes garantija...
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
jumbas (IP Logged)
March 22, 2005 06:52PM

jo zinau kad tipas:)
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
Eduardas (IP Logged)
May 02, 2005 05:18PM

Hey bicai, neklausykit to zmogaus... Krc didziausia skambesio dalis tiesiogiai priklauso nuo nuemeju ir stygu, o jau veliau, maziausia dalis nuo medzoi ir t.t.... Krc tai kodel tada taip skiriasi Fenderiu ir Gibsonu garsas? esat girdeje visiskai svaru garsa? Ar esat groje ar bent girdeje aktyvius pickup'us, ant kiek skiriasi ju garsas nuo pasyviu? Esat groje su paprastom stygom ir visiskai naujuteles Ernie Ball stygos? Ernie Ball'ai duoda toki tona, kad net su paprasatais pasyviais Pickupais isgaunu james'o hetfieldo sound'a!! dar daug garso priklauso nuo kubo (amp'o), preampu, equalaizeriu ir viso kito shlamshto. Todel ties geru garsu reikia daug investuoti ir ilgai vargti.. Beje mano pacio finansai to neleidzia ;) krc pagrindine minti as pasakiau pradzioj apie pickup'us. Sekmes..
Re: GITARISTAI pasakykit savo nuomone!!! :(
fiddler (IP Logged)
May 02, 2005 05:38PM

Cia buvo paminetas ibanez js100. Turiu sia gitara ir kazkaip labai abejoju, kad js1000 ir js100 nelabai skiriasi. Manau, js100 yra zymiai prastesnis variantas, kas ir atsispindi kainoje.
Sorry, only registered users may post in this forum.