midiaudio logo

Del stygu ?

sabas (IP Logged)
May 09, 2005 10:33PM

Norejau paklausti gal zinote kokio storio stygos dazniausiai buna ant nauju gitaru tarkim Takamine akustines nes nusipirkau nauja gitara ir nepasakyciau kad man tos stygos patinka truputi perdaug pirstus skauda lyginant su senos gitaros 10nr stygomis?
Re: Del stygu ?
stratlt (IP Logged)
May 09, 2005 10:43PM

Na, Labai dazhnai dedamos '011 numerio stygos. Apskritai amerikoje ir kitur vakaruose muzikantai naudoja storesnes stygas. Kartais net'013 numerio, tik tada derina paprastai zhemiau. Storesnes stygos geriau skamba ir mazhiau barshka populiariai ishsiaishkinus.

Robertas
Midiaudio
Re: Del stygu ?
Edga (IP Logged)
May 11, 2005 06:06PM

"...populiariai ishsiaishkinus." ;)
Re: Del stygu ?
sabas (IP Logged)
May 21, 2005 11:22PM

Dar norejau paklausti kai perki nauja gitara ar tos stygos buna daugmaz neblogos ar geriau jas pasikeisti i naujas?
Re: Del stygu ?
Kandizijauskis (IP Logged)
May 22, 2005 11:21AM

perkant gitarą apie stygas reiktų galvoti paskiausiai, nes tai greičiausiai susidėvintis instrumento elementas. Čia kaip benzas mašinoj - consumable. Nu būna, žmonės ir du metus nekeičia stygų... bet šiaip normaliai grojant, po kelias h per dieną, stygos pradeda sėsti jau po savaitės - na, papildomom priemonėm (plaut rankas prieš/po grojimo, valyt stygas spec.valikliais prieš/po grojimo ar visai negrojant karts nuo karto) gali pratęst jų gyvenimą ilgiau. Bet vis tiek, metalas turi tokią savybę kaip nuovargis, kuris anksčiau ar vėliau pasireikš nutrūkimu :) Be to, sėdusios stygos sunkiau laiko derėjimą ir skamba prastai.
O atsakant į klausimą - taip, geriau pasikeist į naujas. Juolab, kad stygos ne karvę kainuoja - 20-30 lt eilės. Jau tiek tai tikrai sutaupysit alaus/cigarečių sąskaita bent kartą į mėnesį :))
Sorry, only registered users may post in this forum.