midiaudio logo

el piano, midi klava ar sintezatorius

celsyum (IP Logged)
August 31, 2011 01:01AM

Sveiki.

Noriu atstatyt savo skilus fortepijono grojime. Tai fortepijonas/pianinas butan netelpa, tai del kokybiškesnio garso noriu paimt viena iš šiuolaikinių el. instrumentų.


Dairiaus po midi klaviatūras, tai trūksta detalesnių aprašymų. Pasimaišė po akim pora elektrinių pianinų ir sintezatorių. Sintezatorių ne vieną čiupnėjęs , tai jis mažai primena tikro pianino komfortą grojant. Midi klavos visiskai nebandes.

Aišku midi klavos ir ne ka stebuklingos, bet labai reikia , kad atitiktų mano "kriterijus":
1. galimybė pajungt prie PC (MIDI per USB, Windows. Midi klavu f-ja)
2. galimybė pasijungt ausines tiesiai prie instrumento.
3. touch-sensitive
3 palaikyt Piano-style sustain pedalus.
4. Daugiau nei 65 klavisai (5,5-6 oktavos)
5. kaina butu gerai, kad neshoktu virs 2500Lt, nes cia as sau tik namuose grosiu, laisvalaikiui ar smulkiom melodijom irasinet. (neskaiciuojant priedu: stovu , pedalu , laidu , programu, pc garso plokstes ir t.t.).
6. Pure high quality piano sound. Nereikia jokiu autoakomponimentu ir garsu paketu (zodziu be sintezatoriu navarotu).

Gal ir durni reikalavimai , bet...

Pakomentuokit, argumentuokit ir įrodykit. Gal ne to visai ieskau.

Tai va, pasiulykit ka nors is MIDI , el. pianinu ar sintezatoriu. Paimciau gal net ir naudotą.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/31/2011 01:03AM by celsyum.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
kwlw (IP Logged)
August 31, 2011 08:09AM

http://www.korg.com/sp250
Pirktas MA. Vakarais klausausi (pats negroju). Kaip jau rashiau kitoj temoj - garsas 9+ ish 10 balu, garsiakalbiai mazhuchiai, bet atkuria ishties neblogai. Rusishko fortepijono lygyje tai tikrai. Beje, dar yra ish naudingu sample'u - tai styginiai. Na tipo styginiu orkestrelis. Man labai patinka kaip susemluota.

Vienintelis niuansas, kad prie PC jungesi per MIDI, o ne per USB. Gal dar kokiu PC funkciju neturi. O visa kita ka ishvardinai turi. Plius yra nesunkiai ishardomas tvirtas stovas, kuris kompaktishkuose namuose yra pliusas (skirtingai nuo analogishku stovu, kurie ish baldiniu plokschiu). Realiai jei prireikia vietos kambaryje, tai pristumi prie sienos, po juo sukrauni visokius pufus, gitaras, taburetes ir pan shlamshta - vualia, yra vietos :).

Na dar kaina - salyginai brangu. Butent salyginai.

Sau
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
stratlt (IP Logged)
August 31, 2011 11:46AM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> http://www.korg.com/sp250
> Vienintelis niuansas, kad prie PC jungesi per
> MIDI, o ne per USB. Gal dar kokiu PC funkciju
> neturi.

Why? Nuperki USB-MIDI interfejsiuką už 75Lt ir drasiai jungi į kompo USB.

Tau

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
kwlw (IP Logged)
August 31, 2011 12:26PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> Why? Nuperki USB-MIDI interfejsiuką už 75Lt ir
> drasiai jungi į kompo USB.

Na man tai visishkai neaktualu, nes ash minetu daiktu nesinaudoju, tiesiog kaip klausytojas manau, kad pianino garsas atkuriamas puikiai (tik nervina tas dunksejimas klavishu, jei tyliai grojama, ypach vakare). Visu antra jei reiktu pajungti prie kompo - mano kompe yra kokia tais plokshte su daug visokiu keistu jungchiu, kazkokiais patch'ais ir panashiom man nereikalingom (turbut skirtom muzikuojantiems) funkcijom :). Chia shiaip temos kurejas domejosi galimybemis, tai ir parashiau.

Sau
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
celsyum (IP Logged)
August 31, 2011 12:46PM

> Na man tai visishkai neaktualu, nes ash minetu
> daiktu nesinaudoju, tiesiog kaip klausytojas
> manau, kad pianino garsas atkuriamas puikiai (tik
> nervina tas dunksejimas klavishu, jei tyliai
> grojama, ypach vakare).

Siaip tas dunksejimas visur girdimas , kazin ar rasiu pigesni varianta , kur butu pasalintas sitas garsas.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
kwlw (IP Logged)
August 31, 2011 01:44PM

celsyum Wrote:
-------------------------------------------------------
> Siaip tas dunksejimas visur girdimas , kazin ar
> rasiu pigesni varianta , kur butu pasalintas sitas
> garsas.

Klausimas ar jis yra "pashalintas" ant visokiu tikru rojaliu. Gal ten tiesiog nesigirdi kai duzgia gimtosios stygos ir dar rezonuoja n metru dydzhio korpusas. Bet kuriuo atveju sintezatoriai su savo guminiais klavishais tyliai spaudosi. Bet pvz. mano grojike, tai labai vertina klavishu svori ir galimybe uzhgaut virtualia styga tiksliai taip, kaip planavai. T.y. ataka visai nebloga. Chia ant to "mano" korgo.

Sau
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
RimasG (IP Logged)
September 01, 2011 09:34AM

Reikalas tas, kad mechaninė "hammer action" tipo klaviatūra klaviatūra visada barškės, tačiau tokia klaviatūra grojant normaliu garsu, "natūralios klaviatūros" pojūtis faktiškai 100%-nis. Nors ir Full size/range, tačiau "spyruoklinės" klaviatūros visada bus tylesnės, tačiau akordeonas gi skiriasi nuo foetepiono :) . Kad tyliai grojant tikro fortepiono klaviatūra nebarška, tai tik todėl, kad natūralus instrumentas tuo atveju švelniai užgaunamas. Išeitis - pasidaryti normalų garsą ir, norint neerzinti kaimynų, groti "natūraliu būdu" - tyliai. Jei ne - labai padeda ausinės.
Su hammer action mechanika labai neblogų el. pianinių galima rasti pradedant maždaug nuo 2000. Pats turiu Casio CDP-200R su pilna 88 klavišų klaviatūra ir esu labai patenkintas. Mano poreikiams pakanka su kaupu. Prie kompo jungiasi per USB be papildomo softo ir geležėlių - plug and play. Yra iš tos klasės panašia kaina ir kitų įvairių gamintojų aparatų.
El. piano privalumas - galima naudoti savarankiškai, galima ir su kompu. MIDI klaviatūra be kompo bus tik nebyli klavišų pilna lenta.
Tiesa, pigesniųjų klavišų - tiek el. piano, tiek ir sintezatorių, tembrų bazė koybės prasme bus kiek kuklesnė, nes tokie aparatai paprastai skirti naminiam naudojimui.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
celsyum (IP Logged)
September 01, 2011 03:07PM

ziuriu daug kas rinktusi CDP-100 vietoj CDP-200R, nes nereikia tiek daug navarotu , o kokybe tokia pat. Ir CDP-100 truputi pigesnis, bet ne kainoj esme.



Edited 2 time(s). Last edit at 09/01/2011 03:25PM by celsyum.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
RimasG (IP Logged)
September 02, 2011 09:49AM

celsyum Wrote:
-------------------------------------------------------
> ziuriu daug kas rinktusi CDP-100 vietoj CDP-200R,
> nes nereikia tiek daug navarotu , o kokybe tokia
> pat. Ir CDP-100 truputi pigesnis, bet ne kainoj
> esme.


Tiesiog ieškojau tokio tipo klavišo, tačiau su konkrečiu reikalavimu, kad plotis neviršytų "tiek ir tiek", nes reikėjo patalpinti labai konkrečioje vietoje. In ternete prisigaudžiau visokių galimų varijantų, tačiau, kai užėjęs į parduotuvę pabandžiau, abejonių nekilo. be to ir nuolaidėlę dar solidžią padarė :) Man apskritai nereikia jokių navarotų, jais nesinaudoju ir nežadu naudotis, nes domina tik klaviatūros kokybė. Pasigroti, o po to suvesti natomis notacijos programoje. Šiuo atveju kainos/kokybės santykis mane visiškai tenkina. Apskritai dar "Privia" serijos aparatuose neblogos klaviatūros, mažiau nebūtinų "navarotų" ir geras kainos/kokybės santykis.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
neverm1nd (IP Logged)
September 10, 2011 01:29PM

Sveiki,

Panašus klausimas kankina, tik konkrečiau. Renkamės el. pianiną, liko du variantai iš esmės: minėtasis Korg sp250 ir Yamaha p95. Galbūt kas turėjęs patirties su abiem? Kokie pliusai, minusai?
Tikslas - grojimas namuose savo malonumui ir tobulėjimas.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
RimasG (IP Logged)
September 11, 2011 11:04AM

Korg SP250 88 Weighted Hammer-Action Keys

Yamaha p95 full-sized weighted keys

Korgo privalumas akivaizdus. Tai kur kas artimiau tikro fortepiono klaviatūrai.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
(IP Logged)
May 02, 2012 05:14PM

Nenorėjau kurti naujos temos su identišku klausimu. Savo laisvalaikį norisi praskaidrint ir klavišiniu instrumentu, negaila būtų 2000 pinigų (na, plius minus). Namie jau yra gana normalus laptopas, garso plokštė su midi in/out ir nesvarbu kokios kolonėlės, bet kaip jos skamba, man patinka. (:P) Įranga kaip ir leistų pirkti midi klaviatūrą ir naudotis parsisiųstom garsų bibliotekom, bet aš noriu plaktukinių klavišų. Tai arba nemoku ieškoti, arba plaktukinių midi nėra tiek jau ir daug. Bet tada iškyla klausimas, ar tiek jau daug pinigų galima sutaupyti, atsisakius klaviatūros smegenų, garsų ir kolonėlių. Jei skirtumas nelabai ir didelis, tada negaila pridėt daugiau pinigų į fondą ir džiaugtis galimybe groti ir be kompo pašonėj.
Rėmų/stovų ar baldų iš drožlių plokštės nereikia, svarbu gerai stovėtų ant mano lygaus ir didelio stalo, o negrojant galima būtų pastatyt į kambario kampą.
Tiesa, dar norėčiau pilnos klaviatūros ir galimybės pedalus prisijungt, su pilna klaviatūra midiaškėms irgi nekažką, viena kita...

O kuo skiriasi sintezatorius nuo elektrinio pianino? Dizainu, garsų kiekiu ir galimybe su jais žaist? :D



Edited 2 time(s). Last edit at 05/02/2012 05:21PM by Eglė.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
celsyum (IP Logged)
May 02, 2012 06:51PM

elektrinis pianinas stengiasi imituot tikra pianina , tiek garsu, klavisu "svoriu" ir jautrumu ir t.t.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
Leliumai (IP Logged)
May 04, 2012 12:19PM

To Egle
pirmiausia tebunie pabrezta, kad jutimai grojant klaviatura turi buti malonus ir patogus Jums paciai. Vienam zmogui norisi plaktukiniu klavishu, kiek imanoma emuliuojanciu tikra pianina, kitas nori lengvesnes klaviaturos ir pan. Tokia lengvesne klaviatura ipratus taip pat puikiai tinka groti, tik po jos gali kilti shiokiu tokiu problemu prisedus prie normalaus pianino (atrodys, lyg vaziuojate mashina, o kazkas yra uztraukes rankini stabdi). Todel butinai pati anksto isshbandykite klaviatura, kuria zadate pirkti, ir ne 3 min. Patarti klaviatura gal padetu ir ishvardinimas repertuaro, kuri planuojate atlikti.

Itariu, kad bet kuri midi klaviatura su plaktukiniais klavishais svers tikrai daug kilogramu, todel gali uz.... ja pakelineti ir nukelineti, taip pat bus bjauru,jeigu teks ja temptis kur nors koncertuoti. Todel tokia klaviatura patariu tik kaip absoliuciai stacionarini varianta.

Dar vienas dalykas. Jeigu esi mianyninkas, tai uzknisa kiekviena karta viska sujungineti, atjungineti ir t.t. Todel geriausia tinka klavishinis su integruotomis kolonelemis ir ausiniu ishvadu, IMHO.

Ash uz vidutinius pinigus pirkciau kokia Yamaha DGX serijos, ish bedos Casio CDP, jei butau turtingesnis, paziureciau ir i koki geresni Rolanda ar Kurzweili.
Midi only klaviaturos nepirkciau, nebent gauciau labai pigiai.

R.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
stratlt (IP Logged)
May 04, 2012 01:07PM

celsyum Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiki.
>
> Noriu atstatyt savo skilus fortepijono grojime.

By the way, išversk į normalią kalbą savo sakinį, nes nieko čia nesupratau.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
celsyum (IP Logged)
May 04, 2012 01:12PM

Vertimas: noriu prisimint kaip groti pianinu. Metu pradzioje nusipirkai CDP-100 :] geras daikciukas :] gal klavisai garsiai dauzosi truputi , bet grojant tai jausmas kaip su pianinu tikru.



Edited 1 time(s). Last edit at 05/04/2012 01:13PM by celsyum.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
(IP Logged)
May 04, 2012 06:35PM

Plaktukai yra plaktukai, jie ir turi daužytis. Kalbant apie tą garsą, draugė kaip tik turi namuose Yamaha DGX, tai jis stovi namo pirmame aukšte, ji miega trečiame, dažnai girdi, kaip kažkas baladojasi... Pradžioj nesuprato, kas ten per garsas. Dizainas tik man nelimpa, norėtųsi minimalistinio ir nebūtinai tiek daug garsų, gi galėsiu per midi prisijungt ir užsiloadint bet ką.

Dar teko bandytis lyg ir YDP serijos Yamahą, jei neklystu, ten Graded Hammer Standard klaviatūra, tai tokio pojūčio klaviatūra man tinka, o ir kaina negąsdina. Yra dar šustresnių, bet neplanuojant sėst prie akustinio instrumento greičiausiai neverta vaikytis mygtukų, kurie kuo sunkiau spaustųsi. O jeigu jau pamiršt apie midi klaviatūras, tai tada svarbu, kiek gražūs yra įrašyti semplai... Tiesa, Rhodes skambesys retai kur būna įrašytas, jo? :D

Ką noriu groti - pianinui parašytus nesudėtingus šiuolaikinius kūrinius, ne electro pop piau piau piau sintezatoriams, tai ir reikia jau to daugiau mažiau pianiniško feelo - nori grot piano, spaudi švelniai, nori groti forte - šėlsti...

Koncertų rengt su instrumentu visai neplanuoju, tai nelabai ir aktualu, kiek jis svers. 20 kg pakelt ir pastatyt sugebėčiau.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
Leliumai (IP Logged)
May 04, 2012 10:15PM

To Egle
na, jeigu norite Rhodes skambesio, tai ji geriau formuoti ne vien ish kompo, o pajungiant i garso stiprinimo grandine koki hardvarini emuliatoriu. Ir bus tame sounde gyvybes, kurios kazkas taip nori.
Be to, neaishku kaip ten bus su Rhodes feelingais grojant plaktukine klaviatura konkreciu atveju.Galu gale tai visishkai ne esme. Svarbiausia, kad klaviatura ir konkretus semplai liptu prie ranku ir ishmoktumete ju deriniu ishgauti saunda, kurio norite.
O shiaip geriausia rinktis, ka pats (pati) nori ir spresti paciai (iam). Nes prieshingu atveju nebus shventes nusipirkus instrumenta.
R.
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
(IP Logged)
May 05, 2012 12:25AM

Ai, čia tas Rhodes nereikšminga smulkmena. :D
Tai bent jau apsisprendžiau pirkti [b]ne[/b] midi klavą. Visgi mokytis groti kokį kūrinį reikia ne dvi ir ne tris valandas, tai tik trukdytų kompas... :D
Re: el piano, midi klava ar sintezatorius
kwlw (IP Logged)
May 05, 2012 07:48AM

Eglė Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ai, čia tas Rhodes nereikšminga smulkmena. :D
> Tai bent jau apsisprendžiau pirkti ne midi klavą.
> Visgi mokytis groti kokį kūrinį reikia ne dvi ir
> ne tris valandas, tai tik trukdytų kompas... :D

Nu tai nueik i MA ir pasibandysi/pachiupinesi tuos el. pianinus.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Sorry, only registered users may post in this forum.