midiaudio logo

Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?

Domselis (IP Logged)
December 29, 2011 01:59AM

Nu vot ant daugelio PAF, SD nuėmėjų slug'ų yra tokie ale kaip grioveliai, panašu, kad kaip atsuktuvui tinkami. Kam jie reikalingi? Toks va durnas klausimėlis iškilo, dėl įdomumo.
Re: Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?
kumpiz (IP Logged)
December 29, 2011 02:35AM

Tam, kad su atviorke sukinet galetum.
Re: Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?
kwlw (IP Logged)
December 29, 2011 08:05AM

Domselis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu vot ant daugelio PAF, SD nuėmėjų slug'ų yra
> tokie ale kaip grioveliai, panašu, kad kaip
> atsuktuvui tinkami. Kam jie reikalingi? Toks va
> durnas klausimėlis iškilo, dėl įdomumo.

Kumpis teisus. Buna dvieju rushiu grioveliai kuriais galima sukiot varzhtelius - tai slot'ai - t.y. brukshneliai, ir hex socket - sheshiakampiam raktui. Su varzhteliais paprastai buna tie nuemejai, kurie naudoja "bar" (plokshteles) tipo magnetus, nes tokiu atveju varzhtai tarnauja kaip magnetolaidzhiai. Juos sukiojant - keichiasi nuemejo magnetinis laukas ties atitinkama styga, atitinkamai - visokie technofreak'ai kaip ash - gali pasireguliuoti stygu skambesio balansa. Plachiau kaip atrodo magnetiniai laukai - galima pavepsot pvz. [url=http://www.skguitar.com/SKGS/sk/Images/pickups/Pickup%20stuff/Magnetics.htm]chia[/url] Bar tipo magnetus paprastai naudoja humbuckeriai (dvieju richiu nuemejai), P90 (atrodo kaip apmuiluoti humbuckeriai, bet jais nera), ir kartais stratiniai singlai (vienos rites nuemejai) su keraminiais magnetais.

Singlai su alnico magnetais - paprastai varzhteliu neturi, nes nelabai kur yra juos isukti. Teorishkai stratiniai singlai gali buti ir su alnico bar magnet, tuomet irgi butu galima varzhtelius naudot, bet nesu tokio mates. Kartais custom pickupai buna su prasriegtais magnetais, bet labai retai. Tachiau buna:
[img]http://www.at-the-creamery.co.uk/blog/wp-content/uploads/2011/11/Creamery_Sonic-Six_Custom_Strat_Pickup.jpg[/img]

Taigi, iprastu singlu su alnico - stygu balansas yra pareguliuojamas gamykloje atsizhvelgiant i pirshtlentes radiusa bei stygu stori. Yra trys pagrindiniai tipai:
1. Vintage staggered - magnetu aukshtis pagal [b]neteisinga su shiuolaikinemis stygomis[/b] skambesio balansa (per daug ishkelta G styga, kuri senose stygose yra ploniausia gitaroje). Pvz. :
[img]http://www.at-the-creamery.co.uk/blog/wp-content/uploads/2011/11/Creamery_Stratocaster_Strat_Vintage_Neck_Radius_Pole_Height_Pickups.jpg[/img]

2. Moder staggered - magnetu aukshtis parinktas pagal shiuolaikines stygas. Paprastai nuo vintazho skiriasi tik G stygos magneto aukshtis, nes ji yra storiausia gitaroje su shiuolaikinem stygom:
[img]http://angela.com/images/products/detail/Real54StratPickupsSet.1.jpg[/img]

3. Flat, non-staggered - kai visu magnetu aukshtis vienodas. Ish esmes universaliausias variantas, ypach, kai nemazhai shiuolaikiniu gitaru pirshtlenchiu radiusai yra didesni nei "standartas" 9.5. Chia nera ka iliustruot.

Beje, priesh daug metu, kai muzikantai labiau ieshkojo [b][color=#FF0000]SAVO[/color][/b] skambesio, o ne "vintazhinio, kaip pas van halena, metallikos, etc." buvo sugalvota konstrukciju ir alnico magnetu sukiojimui. Pvz. Gretch ishpopuliarintas variantas Dearmond Dynasonic:
[img]http://www.guitar-museum.com/uploads/guitar/47/200185472780-1.jpg[/img]
[img]http://vintagegretschguitar.com/files/2010/09/-26262305280081921.jpg[/img]

Na ir pabaigai, noriu priminti, kad yra nemazhai nuemeju (ypach pigesniu), kur gamyboje yra naudojami varzhteliai, tachiau [b]sukiojimui jie neskirti[/b]. Chia kaip liaudies paprochiai - kazkas daroma, o prasme - pamirshta :). Juos pasukiojus - [b]nuemejas kartais negrizhtamai sugadinamas[/b], nes viduje kietas vashkas/lakas ant varzhteliu ir pazheidzhiamos apvijos. Taigi pasukiojes nezhinoma nuemeja, jei net ir atsuksi "viska kaip buvo" - nuemejas nebekvepuos >:D<

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 1 time(s). Last edit at 12/29/2011 08:05AM by kwlw.
Re: Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?
Domselis (IP Logged)
December 29, 2011 12:43PM

Išsamiai :D
Re: Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?
albertas (IP Logged)
December 29, 2011 07:00PM

Zinau, kad juos galima sukineti, bet niekada to nedariau, bijau, kad pasukinejes pagalvosiu, kad anxchiau buvo geriau ir buvusios padeties nerasiu:D

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?
kwlw (IP Logged)
December 29, 2011 07:11PM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Zinau, kad juos galima sukineti, bet niekada to
> nedariau, bijau, kad pasukinejes pagalvosiu, kad
> anxchiau buvo geriau ir buvusios padeties
> nerasiu:D

Galima - nereishkia, kad reikia. Chia gi paderinimo priemone. Jei gitaroje tenkina viskas - tai ten lysti nera ko. Vat jei uzhknisa (kaip nekuriuos chia, pirshtais nerodysim :P) kurios nors stygos garsas - galima paderint.

O uzhmarshiems - zhmonija ishrado popieriu, pieshtuka, flamasterius ir skaitmenine fotografija paskutiniais amzhiais >:D<. Jei fotografas nykoks - tai nereik nusimint, nes Monos Lizos gi pieshti nereikia. Uzhtenka nusipieshti kaip varzhteliai atrodo ant nuemejo, ir flamasteriu pasizhymejus tashka ant kurios nors varzhtelio puses - sukiot. O sheip jei rankos ish kur nereikia auga, nera namie tinkamu irankiu, supratimo apie mazhu varzhteliu sukiojima irgi - tai praktishkai recipe for disaster, net ir viska pasizhymejus.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Kam reikalingi grioveliai ant nuėmėjų slug'ų?
vytux123 (IP Logged)
December 29, 2011 09:19PM

kwlw gera paaikinima dejo. (tu) nieko nepridursi.
Sorry, only registered users may post in this forum.