midiaudio logo

Gitaros dazymas

Mayhem (IP Logged)
May 05, 2012 03:41AM

Sveiki. Kadangi buvau (o gal ir ne as) nudauzes dazus nuo gitaros kampo, reiktu perdazyti. Zinoma ne visa. Visu pirma ka padariau tai uzpakliavau strap buttono skyle ir uzdaziau. Strap buttona perkeliau ant grifo medvarscio, kad pusiausvyra gera butu. Kampa nudauzta taipogi nudaziau. Tik... Gan negraziai is arti atrodo. Pasidenge dazai ant virsaus kur nereikia. O ten kur reikia per mazas sluoksnis. Gaunasi idubimas. Bet spalva atrinkau kaip ir tobula. Realiai ziurint net lako nereikia. Vienas prie vieno. Noriu daryti konturines linijas - http://www.themusiczoo.com/images/7-22-10/Jackson_Custom_KE2_Black_J7447_1.jpg (kazkas panasaus kaip cia). Visu pirma kas domina ar galima tokias linijas deti tiesiai ant jau ir taip nudazytos gitaros? Ar dazai laikui begant nenubires? Gal reiktu ir lako uzpurksti? Kitas klausimas ar nesimatis lako pokyciu nuo originalo uzspurskus ant tu liniju? Darant tuos konturus pasidengtu ir kampo numusimas. Visos gitaros perdazyt nesinori. Bet... Jei jau butina.. Tegunie.. Zadu naudoti lipnias juosteles kaip, kad naudoja aerografijoj visokiem piesiniam. Rankos auga is ten kur reikia. Taipogi dar idomu kokio nr. svitrinis tinka poliravimui. Dekui uz atsakymus.

__________________________________________________
Jackson KE3
TC Electronics PolyTune
Line 6 ToneCore Uber Metal
Orange Crush 15
Re: Gitaros dazymas
lukmen (IP Logged)
May 05, 2012 04:25AM

Jeigu jau norėsi dažyt teks visą gitarą trint, dažyt ir lakuot.

http://www.youtube.com/watch?v=kXBkJ7MnkaQ&feature=plcp

jis čia nors su airbrush bet gal gausi supratimą, pažiūrėk daugiau jo video kaip jis dažo ir paruošia gitaras :)
Re: Gitaros dazymas
kwlw (IP Logged)
May 05, 2012 08:12AM

Mayhem Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rankos auga is ten kur reikia.

Na tai nera tada problemu ir visa gitara perdazhyt. Tikiuosi ne ish balionelio... Bent jau pigienos aerografo (linijoms) + seno shaldytuvo kompresoriaus, arba traktoriaus kameros + barshkalo uzh 20lt ish maksimos padangom pusti. 15 minuchiu puchia - pora minuchiu dazhai :). Ish litu neturejimo - zhmogai kai kurie taip kankinasi. Ash tai kai 500ltr/min@6bar oro shaltini turiu - tai nelabai gilinuosi i ju bedas, kaip ten tiksliau daroma.

O su tom konturinem juostelem ne linksma. Jei jau nesugebejai imushimu normaliai priauginti - tai tada ir juosteles gausis ne kazkas. Nes yra tokios aksiomos:
* Dazhai paprastai yra minkshtesni ir jautresni nusitrynimui nei lakas. Jei ant virshaus nelakuoji - nusilupimo/nusitrynimo tikimybe l. didele. Ypach jei siekdamas, kad nesusidarytu bortelis - puti labai plona sluoksni gerai dengianchiu dazhu (blogai dengiantys dazhai tiesiog persimatys). Zhodzhiu aerografas FTW, nes ish pulviko sunkiau uzhliet mazha plota, net ir fakela susimazhinus.
* Juostos borteliai jei juos shiek tiek pashveisti, kad nesijaustu taip - reikalauja zhiauraus skilo (nes suknisi kontura mikrona per daug nuemes), del ko paprastai ant virshaus uzhlakuojama sluoksnis, jis sushveichiamas, tada vel uzhlakuojamas, vel sushveichiamas, ir gaunasi, kad lakas ishlygina aukschio skirtuma. Taigi visokie ornamentai paishomi ant bazes, priesh laka.

> Taipogi dar idomu kokio nr. svitrinis tinka
> poliravimui.

Shvitrinis tinka taip nuo 400, 600, 800, 1000, 2000, 3000, poliravimo pasta grubi, poliravimo pasta smulki. Priklausomai nuo reikalo grubumo. Jei tik pashveisti/pashiaushti, praktishkai 800 jau grubiausias. Idomi dalis, kad neperdazhant gitara pageidautina shveisti shlapiai. Tai reishkia pasirupinti, kad dregme nepatektu i esanchias skyles (perdazhant - jas uzhdengia dazhai/lakas). Jei pateks - medis ishbrinks ir nukels laka ir dazhus aplink skyle. Galima zhinoma pirkti daaaaug shvitrinio (koki 50 metru) ir mest lauk lapeli, kas pora brukshtelejimu. Tada jau reikia operuoti smulkesniais shvitrais nei shlapiai.

O kas del namudiniu gitaros perdazhinejimu - tai chia specialistas Jumbo (be bajerio, respektas jam, kaip jis be irankiu sugeba normaliai padaryt, nes ash tai paprastai darau be "ugneles" pagal reglamenta).

Sau
P.S. Shveitimo reikmenys parduodami ne senukuose, o ten kur parduoda dazhymo priemones automobiliams. Ten ish tikro ir pakonsultuoja, bet ne visada.

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 1 time(s). Last edit at 05/05/2012 08:15AM by kwlw.
Re: Gitaros dazymas
jumbo (IP Logged)
May 06, 2012 10:03PM

well, daug žaidimo vis tik :) Nuodinga, brangu, patalpų reik.

_____________________
Giedrius Balčiūnas
Midiaudio Ltd.
jumbo@midiaudio.com
[img]http://giovannimusic.ca/giovanni_store/images/guitars_acoustic/logo_charvel.jpg[/img]
Re: Gitaros dazymas
Mayhem (IP Logged)
May 08, 2012 10:44AM

Taip. Zaidimo daug. Patalpu irgi tokiem zaidimam neturiu. Garaze ganetinai dregna. Instrumentas labai jautrus, tad betkur nepaliksi. Tad su visos gitaros perdazymu butu problemu. Na, bet dekui uz atsakymus. Suzinojau ka norejau.

__________________________________________________
Jackson KE3
TC Electronics PolyTune
Line 6 ToneCore Uber Metal
Orange Crush 15
Re: Gitaros dazymas
jumbo (IP Logged)
May 08, 2012 01:08PM

Tai arba visa arba nieko :) Kam tie lopai kaip pas seną moskvičių? O geriausiai iš vis nedažyti, jei tik dėl kosmetikos.

_____________________
Giedrius Balčiūnas
Midiaudio Ltd.
jumbo@midiaudio.com
[img]http://giovannimusic.ca/giovanni_store/images/guitars_acoustic/logo_charvel.jpg[/img]
Sorry, only registered users may post in this forum.