midiaudio logo

Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!

megejaz (IP Logged)
February 08, 2005 02:20PM

Sveiki,
noreciau suzinoti profesionalu nuomone:
Kokie lempiniai kubai Marshall ar Laney yra geresni?
Be to gitaros, koki modeliuka patartumet (dumintu 5 picups),
Dar apie picups`us DiMardzio ar HSH?

P.S.

Matot pastaruoju metu atsirado galimybe isigyti gera instrumenta, padekit "gerieji samarieciai":)
Gitarai ir kubui esu pasirenges skirti apie 2500 - 3000 eu.
Tad kaskaip nesinoretu apsirikti.

Laukiu ats.
Aciu.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
mutabor (IP Logged)
February 08, 2005 04:00PM

parasyk tiksliau kokia muzika grosi. keleta megstamu atlikeju ir kiek laiko groji.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Dr.CooliZ (IP Logged)
February 08, 2005 05:18PM

to megejaz: "Dar apie picups`us DiMardzio ar HSH?"<<<< cia tas HSH manau ne firma, o pickup'u kombinacija (Humbucker Single Humbucker) nu taprasme trys pickup'ai dwigubas, wiengubas, dwigubas.. (nesu isitikines, bet taip manau)
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Albertas (IP Logged)
February 08, 2005 08:27PM

mutabor Parašė:
-------------------------------------------------------
> parasyk tiksliau kokia muzika grosi. keleta
> megstamu atlikeju ir kiek laiko groji.


Ir apskritai pasiimk pazistama speca, kuris tau patikimai patartu bent jau del instrumento, igarsinima tokioj kainos kategorijoj manau ishsirinxi nesunkiai. Marshall ar Laney? Skonio reikalas ir nieko daugiau. Man, asmenishkai, labiau patinka MArshall, tachiau teko girdeti, kad gitaristas, turintis Marshall'a, pabandes Laney LC50, pasake, kad, jei pirkimo momentu butu jie abu stoveje shalia, butu tikrai pasrinkes Laney.
Instrumenta besirinkdamas maziau kreipk demesio i tai, kokios firmos ten nuemejai (DiMarzai, SeymourDuncan ar kokie kitokie), bet kuri firma turi savo "arkliukus", be to, ne ant kiekvieno instrumento rasi nuemeju firmos pavadinima. Nuemeju kombinacija, be abejo, gali pasirinkti. Beje, mano ziniomis HSH populiariai yra zymima mineta nuemeju kombinacija. Velgi skonio reikalas. Teko girdeti nuomone, kad HSH kombinacija nepatogi, nes viduryje esantis singlas vis kliuna uz mediatoriaus, gal tau tai pasitvirtins, o gal ne. Kitos kombinacijos, pvz 2xHumbucker'iai turi mazus triukshmus, stipru signala (kas geriau "uzveda" efektus, ypach overdrive), tachiau neturi "stiklo" (nu shitam dalykui paaishkinti man jau pritrooko zodziu :)), singlai turi didesnius triukshmus, silpnesni signala, tadchiau naturalesni akustini gasrsa, "stiklini" pradini garso impulsa.
Nu nzn ka chia daugiau bepatarus. Pasiklausyk irashu, ishsirink tau patinkanti gitaros tembra ir ieshkok kazko panashaus.
Sekmes!!!;)
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Kandizijauskis (IP Logged)
February 09, 2005 12:09PM

su 2500-3000 eurų kišenėje, akiratyje turėtų egzistuoti ne vien šyrpotriebas Marshall ir Laney...

Disponuodamas tokiom lėšom, až važiuočiau pvz. kad ir į kokį nors big guitar shopą Musik Produktiv (www.musik-produktiv.de) Vokietijoje, ir ten jau vietoj išsirinkčiau + pasiderėčiau ir pats sau parsiveščiau namo. Aišku, reikia daugiau mažiau žinot ko nori, apsišviest kas yra kas... bo "5 pickupsai" skamba labai jau diletantiškai :) ir kyla pagrįsta abejonė, ar reikia tokias lėšas investuoti, kai dar nelabai išmanai... Na bet kiekvienas su savais pričiudais :) jei gali tiek išleist, tai tik džiugu. Pradėt nuo rimto instrumento irgi savotiškas kaifas.
Manyčiau 1500e gitarai ir 1000e kubui - būtų pats tas gazas. Dar ir ant alaus su vokiškom dešrelėm liktų.

Šiaip reiktų daugiau kintamųjų galutinei lygčiai sudaryti - kokie prioritetai ir kur bus naudojama. Jei vien namuose, tai galima vienaip pasiūlyt, pigesnių, jei su grupe repetuot/koncertuot - dar kitokių variantų, brangesnių :)
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Megejaz (IP Logged)
February 09, 2005 01:33PM

To Kandizijauskis

Matai groju gal kokius 6 met. su panasiais instrumentais (PVZ, yamaha erg 121).
Ir negaledavau leisti sau kasko daugiau, todel ir pardaugiausiai nesidomedavau visokiais kosminiais modeliais. Nors mane tas nekokybiskas garsas "trumpindavo".
Be to is muzikos as negyvenu t. y. pajamu negaunu. todel dabar persimetus prei vidutines klases modelio manau netikslinga vel po keliu metu ieskoto atsinaujinimo. Ne sakau kad man reikia butinai profo yrangos paprasciausiai noriu tikrai gero instrumento ilgam laikui.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
megejaz (IP Logged)
February 09, 2005 01:38PM

To mutabor

Bandau "ikirsti" Simpchonic Metall. Kiatiap tariant atkalineju arba ben bandau taip padaryti solines partijas ir ritmika.

Atlikejai:
Nightwish; Apocalyptika (nors ji visia ne i tema)

Groju 6 metus.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Kandizijauskis (IP Logged)
February 09, 2005 02:27PM

to megejaz - na aiškuma.
Na atsilaisvinsiu, biškį daugiau variantų pafantazuosiu :) stiliuje "ką rinkčiaus tavo vietoje būdamas".
Re: Patarkit apie lempinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
mutabor (IP Logged)
February 09, 2005 02:59PM

Cia tik variantai is kuriu pats rinkciausi, turesi pats nuspresti, o gal ir cia rasantys pakomentuos
gitaru pasirinkimas (1000-1500 euru)
ibanez: (puikus derejimas, bet ganetinai "sausas" skambesys, + vargas su floyd rose). RG3120; JS1200; RGA321. ir t.t. modeliai su "prestige neck". Taciau jei nesiruosi smarkiai naudoti rankenos (tremolo) linkeciau ysigyti instrumenta su paprastesniu "bridge".
Pvz:
fender: american deluxe fat locking stratocaster. Universalus instrumentas.
music man: john petrucci, silhouette (teko ciupineti modeli su pjezu, labai patiko).
Kitas dalykas butu grynai lieciantis tavo muzikini skoni. Kaip jau cia buvo rasyta daugelis metalistu (tu kurie mokosi) nuo heavymetal ilgainiui pereina prie subtilesniu muzikos formu (kaip jazz ir pan.), vadinasi ir instrumentas, kury pirksi turetu tikti pagrot ne tik su distortion, ir isleisdamas tokia pinigu suma turi galvoti ir apie ateiti. Todel ir siulau fender (ar music man, ar gibson galu gale).

Kubai:
marshall tsl serija;
peavey triple xxx serija, greit bus isleistas jsx kubas, turetu buti geras daigtas.
mesa boogey, laney lempiniai kubai etc.
kuba tikrai reiktu rinktis ysijungus jau nusipirkta gitara.
Tikuosi kiek padejau.


Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Valdas.. (IP Logged)
February 09, 2005 10:34PM

Praktiskai mutabor isvardino viska, nuo saves pridesiu tik tiek, kad pirma reikia pirkt instrumenta, o kubas ateis is paskos. As asmeniskai rinkciausi Fender American delux strat* FMT,QMT modelius, tai praktiskai tas pats, kas American delux fat strat*locking arba music man: Steve Morse modeli, irgi gan universalus instrumentas.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Kandizijauskis (IP Logged)
February 10, 2005 09:16AM

Dar toks variantas - jei laikas labai nespaudžia, paieškot perliukų naudotų gitarų tarpe, aišku sudėtingiau... Nes pas mus tai čia rinka nedidelė, jeigu kas nors doro pasirodo akiratyje, vis tiek praeina pro instrumentų shop'us pirmučiausia, kurie komisą siūlo - patys pardavėjai tarpusavy pasidalina :) Kaip sakant, sėkmės reikalas - jei turi kokį pažįstamą pardavėją, tai šansų daugiau.

Kitas variantas - ebay, tiek europoj, tiek už balos.. Bet čia jau rizika. Aš pats mesa/boogie įvaldžiau per ebay, bet kartu ir vieną kartą nusvilau - praradau pinigus, o daikto negavau.. gerai, kad suma nedidelė buvo.

Nu va, variantai:
kažką iš Gibson Les Paul (USA) serijos, ar standartą, ar custom'ą
kažką iš Fender Stratocaster (USA) serijos, fatstrat'as universalus būtų :) chebra jau sakė
kažką iš Jackson USA Soloist serijos..
o ko nepažiūrėjus į PRS? :)
tai pat Ibanez aukštesni modeliai.. galbūt signatūriniai, ale kam jie reikalingi :) tik patiems signatarams :) arba pamišusiems fanams.
Music Man irgi variantas. O kur dar visokie Godin, G&L, Parker, Rickenbaker...

Sakau, varyk į kokį dideli shop'ą užsienin, kad galėtum daugiau mažiau viską apčiupinėti :)
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Megejaz (IP Logged)
February 10, 2005 06:24PM

Labai dekuj visiems!!!!!!

Matot as jau 1.5 metu kaip esu uzsienyje. (In Ireland). Todel tas 3000 eu nera taip jau daug nes tik 1.5 menesio alga. Bet esu labai nusivyles airijos music shop`ais. Nieko negalima rasti normalaus Yamahu ir Tanglewood (ar kaskas panasaus) - pilna. Uz 300 eu. Bet normalaus instrumento negaunu. Sako yra Dubline Ibanezo Shopas bed dar jo niekaip naradau. Be to keliose vietose maciau Epiphone (Gipson kopija) made in china. Nors mano neismanimas geruose instrumentuose gana didelis. Bet manau, kad tai tikrai ne tas instrumentas kurio man reikia. Tiesa kubu pasirinkimas gana didelis galima gauti beveik visus Peavey modelus, ir stampuotus marschall arba laney. Kasko gudraiu norintieji turi uzsisakyti. Bet gitaru tai isvis nera. Manau, kad Anglijoj visai kitokia situacija tik va truksta informacijos, kas ,kur, ir kaip?

Be to ka manote apie IBANEZ JEM7VWH. Kas tai per daiktas.
Ir apsvieskit man tokaim neismaneliui ar nors ir geras modelis bet pagamintas kinijoj skiriasi nuo Mande in Japan it t.t.

Dekuj visiems...
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
mutabor (IP Logged)
February 11, 2005 08:50AM

gal ir nieko instrumentas, kiek zinau labai jautrus nuemejai (tai gali buti problema jei groji "nelabai svariai") , bet mane asmeniskai truputi erzintu pirkti vardini modeli, kurio isvaizda aiskiai nurodo y steve vai, vadinasi ir groti gausi atitinkamai, na toks moralinis prisirisimas gaunasi...
o visi instrumentai pagaminti in china yra (kaip taisykle) zemesnes kokybes, maziau ranku darbo ir t.t. , serijine gamyba, del to ir kainos zemesnes. Prastesnes medziagos, elektronika, dazniau pasitaiko broko, etc.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
stratlt (IP Logged)
February 13, 2005 12:18AM

For megejaz:

Parashyk man e maila ir pasakysiu kaip pigiau nusipirkti gitara esant uzhsienyje.

Robertas
Midiaudio



Edited 1 time(s). Last edit at 02/13/2005 12:19AM by stratlt.
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Eduardas (IP Logged)
May 02, 2005 05:55PM

nzn, siulau tau paciam nueit i parduotuve ir pabandyt pagrajint, su tokiais finansais tai gali sau leist koki gera lempini amp'a arba gera kabineta sau leist, siulyciau isbandyti pagroti su Marshallais, mesa/boogie, fender, daug ju nezinau, bet manau geriausia paciam isbandyti, o po to rinktis... Gitara tai ziurek pagal save irgi, ieskok kad labai netriuksmautu, isbandyk su aktyviais nuemejais, gal patiks garsas, nzn tiesiog su kuo tau patinka grot, bandyk pirma su originaliu Fenderiu arba Gibson'u arba Jackson'ais, arba ieskok gitaros pigesnes, bet keiskis elektronika (bet cia jau reikia ismanymo) geriausia butu jei tu su kokiu ismananciu zmogum nueitum i parduotuve, gali paklaust pardavejo, bet aklai juo nepasitikek, nes jie dazniausiai nori ikisti brangu ir neperkama daikta... nzn kaip dar padet.. sekmes tau!
Re: Patarkit apie limpinius kubus ir gitaras!!!!!!!!
Tomas (IP Logged)
May 11, 2005 06:16PM

2Megejas: http://www.petercooks.co.uk/ jie shipina ir i airija, liux kainos.
Sorry, only registered users may post in this forum.