midiaudio logo

pakartotas klausimas apie midi

marijus (IP Logged)
April 15, 2011 03:59PM

Sveiki Pro ir Tiesiog Entuziastai! klausimą pakartoju dar ir čia:

gal galėtumėt paaiškinti kaipo gaunasi, kad mano turimas midi failiukas - kažkokia kūrinio aranžuotė - neturi informacijos (arba turi neteisingą, - nestandartinę) apie instrumentų partijų paskirstymą į midi kanalus? - t.y. groja su Media Player visš instrumentų partijas tuo turbūt pirmu midi (kur pianino tembras) kanalu - mušamuosius ir bosą ir triūbas, ir visa kita.

Taip pat pastebėjau, kad pavyzdžiui Cubase sukurta ir eksportuojama į midi mušamųjų partija su Media Player irgi groja pianino garsus.

Tačiau tas mano minėtas failiukas (jis, beje, ne mano padarytas) importuotas į Cubase rodo tam tikru požiūriu teisingą informaciją - instrumentų pavadinimai nurodyti teisingi ir partijos atskirtos į atskrus instrumentus/takelius, tik reikia sudėti pasirinktus VST ginstrumentų garsus, pvz iš Halion.

Ar yra koks midi redaktorius kuriuo galima General Midi standartą (manau kad tai būtent tas dalykas ko trūksta) atitinkančią informaciją apie instrumentus nurodyti?

Tas labai naudinga, pavyzdžiui noritnt įkelti midi failiuką į nepriklausomų gamintojų grojykles - į Nokia telefonus ir pan. :)

Įtariu kad ir su Cubase tą midi informaciją pagal GM (?) standartą apie instrumentus galima sutvarkyti, kad teisingai grotų per Media Player - bet aš menkas žinovas, ir vis nerandu kur tą galimą padaryti.

Gal yra koks geras ir nemokamas midi redaktorius su kuriuo toks dalykas paprastai sutvarkomas?
Re: pakartotas klausimas apie midi
RimasG (IP Logged)
April 15, 2011 04:46PM

<<Ar yra koks midi redaktorius kuriuo galima General Midi standartą (manau kad tai būtent tas dalykas ko trūksta) atitinkančią informaciją apie instrumentus nurodyti?>>

Tai galima padaryti bet kuriame sekvenseryje arba profesionalioje notacijos programoje (Sibelius, Finale).

Šiaip jau reiktų turėti galvoje, kad pagal susitarimą, MIDI protokolu mušamieji visada rašomi ir grojami tik 10 kanalu. Būtent 10 kanale iš GM sąrašo No.1 Acoustic Grand Piano atpažįstamas kaip mušamieji.

Jei aranžuotėje naudoti VST ar kiti pribambasai ne GM protokolu, kiekviename naujame "agregate" MIDI failas be abejonės blūdys.
Re: pakartotas klausimas apie midi
gnommusic (IP Logged)
April 17, 2011 11:14AM

Midi failai turi formatu opcijas: 1 ir 0. Vienu formatu visi kanalai surasomi i viena takeli, del to, atitinkamai MIDI sintezatorio atpazistami ir grojami kaip 1 takelio 1 programa, t.y. visi garsai (iskaitant bugnus) - piano. Kitu formatu, takeliai irasomi atskirai ir kiekvienam takeliui galima priskirti atskira instrumenta. Cubasyje si instrumenta turi pasirinkti midi out kanalo nustatymuose kaip GM programa. Ir bandyk midi failus groti tiesiai telefone, nes WMP ar kitoks P gali visus failus groti vienu kanalu, jei ten kazkas jame nenustatyta.
Paprasciausia patikrinti ar su failu yra viskas OK, tai be Cubase atsidaryti faila kitoje programoje (tinka bet kurios demo) su GM moduliu ir jei midi failas automatiskai pasirinks GM modulyje programas ir sugros viska kaip reikia, tai tuomet viskas turetu buti OK.
GM moduliu softiniu pvz. yra Roland VSC ar Yamaha S-YXG50 (demo irgi tinka).
Re: pakartotas klausimas apie midi
gnommusic (IP Logged)
April 17, 2011 11:20AM

P.S.
Jei tavo atidarytame faile instrumentu nustatymai nurodyti midi out eiluteje, tai greiciausiai cia problema tik su WMP nustatymais. Kad neuzsikraut visokiais instaliavimais tiesiog paleisk faila telefone.

Dar P.S. kiek pamenu atidarant 1 takelio faila, jei jame nurodytos skirtingos partituros, cubase ismeta lentele, klausiancia ar nori isskirstyti takelius ar palikti kaip viena, tokiu atveju garantuotai failas yra 1 takelio. Tuomet pasirenki: isskirstyti ir perseivini faila kaip midi type 1. Cia tik toks gliukas pasitaiko, kai atrodo, kad failas 16 takeliu ir su instrumentais, bet realiai yra tik vieno takelio.



Edited 1 time(s). Last edit at 04/17/2011 11:27AM by gnommusic.
Sorry, only registered users may post in this forum.