midiaudio logo

Finale playback

**Rimas G. (IP Logged)
June 17, 2015 06:39PM

Noriu pasidalinti šiokia tokia patirtim.

Tie, kas Finale rašo vertikaliai kiek "storesnes" partitūras, tikriausiai pastebėjo, kad esant maksimaliai apkrautai vertikalei, playback'as tarsi "suvalgo" kai kurias natas. Būtent kada ir kurias iš anksto praktiškai neįmanoma prognozuoti Tai ypač pastebima ir ryšku bosinėse bei mušikų partijose. Jei darbinėjė fazėje šitai dar gali būti pakenčiama, kai reikia padaryti audio demo ši problema gali nuvaryti į neviltį: užsakovas girdi ausimis, o tik paskui mato akimis.

Finale galima dirbti dviem playback režimais: MIDI arba VST. Mano minima problema būdinga MIDI režimui, kai naudojamas SmartMusic SoftSynth. Rašant muziką dirbti su VST (GPO) gana nepatogu dėl instrumentų konkrečių semplų diapazonų. Galima pabaigus darbą viską perjungti į VST, tačiau tai vėl reikalauja nemažai realaus laiko akustiniam suvedimui. Taigi, nori-nenori, tačiau lieka patogiausias realus darbinis režimas su MIDI.

Sumanymo esmė tokia: pakeisti automatinį programos MIDI kanalų priskyrimą. Finale turi teorinę galimybę panaudoti 128 MIDI kanalus. Tai yra 8 kartus SmartMusic SoftSynth su savo standartiniais 16 MIDI kanalų. Kadangi realiai matyti, kad kiekvienas iš 8 SmartMusic SoftSynth didesniame apkrovime turi apribojimų, išvada labai paprasta: atsiversti Score Manager (Ctrl+K) ir priskirti visas partitūros eilutes su jų instrumentais kaip galima tolygiau per visus 8 SmartMusic SoftSynth.
Kol kas dar negaliu pasakyti, ar tai visiškai radikaliai pagydo "ligą", tačiau realūs rezultatai leidžia teigti, kad tai verta daryti.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.