midiaudio logo

Dorico naudotojo vadovas

**Rimas G. (IP Logged)
January 16, 2017 03:37PM

Pagaliau sukurpė. Tupi [url=https://steinberg.help/dorico/v1/en/dorico_en.pdf]čia[/url]

**Rimas G.
Re: Dorico naudotojo vadovas
Silvestras (IP Logged)
January 17, 2017 09:57AM

Ną ir tempai, pasibaigė trial versija, o tik tada atsirado naudotojo vadovas, daug ko neradau būtino savo užduotims, kad ir gitaros akordų. Kol kas tikrai nesiryžtu pereit nuo .sib :)
Re: Dorico naudotojo vadovas
**Rimas G. (IP Logged)
January 17, 2017 10:02PM

Na, čia apgailestaudamas turiu pripažinti, kad mažiausiai porą savaičių pavėlavau su informacija. Iš visko sprendžiant, instrukcija pasirodė pačiomis paskutinėmis gruodžio dienomis.

**Rimas G.
Re: Dorico naudotojo vadovas
Silvestras (IP Logged)
January 18, 2017 05:51PM

Rimai, čia juk ne jūms priekaištas, o Dorico komandai, kažkaip man nesuprantama, kodėl į rinką būvo paleista nauja programinė įranga, neparuošus išsamios instrukcijos, kaip su ja dirbti, informaciją teko gaudyt jų forume.
Re: Dorico naudotojo vadovas
*Donatas (IP Logged)
January 19, 2017 10:54AM

Sveiki

Turėjau truputį laiko ir parsisiunčiau Dorico TRIAL versiją.

Sugalvojau, kad ir kaip būtų sunku, surinkti kūrinio chorui "Kur giria žaliuoja" natas.

Pirmi įspūdžiai nekokie. Labai neintuytivi programa. Be vartotojo vadovo ir interneto blogo pagalbos nei iš vietos.

Pirmiausia. Pats failo pradėjimas. Galima pasirinkti tiktai instrumentų paruoštukus arba aš daugiau opcijų neradau.

Vargas prasidėjo kai norėjau parašyti natą su tašku. Pasirinkus rodo natą sulyguotą. Tik po kokių 15 min. supratau kad reikia rašyti toliau ir atsiras taškas.

Vargas rašant antrą balsą. Tik blogo pagalba supratau kaip jį reikia pradėti rašyti. Kursorius (o tai padaryti labai sunku) turi būti ant tos natos nuo kurios turi pradėti rašyti balsą. Balso numerio pasirinkimas automatinis ir labai painus. Rodo tai 2 tai 3 tai 4 balsą. Primėto pauzių.

Pauzės(čia norisi susikeikti). Šiaip paprastai pauzės ištrinti (kai rašai kitą balsą ir primėto pauzių) neina. Turi eiti per visokius meniu pasirinkti append Voice ar kažkaip panašiai ir tik tada išnyksta. Dar reikia pažymėti paskutinę to balso natą. Turėjau per kelis kartus perrašyti vieną taktą kol automatika teisingai sudėjo balsus ir tik tada pavyko panaikinti pauzes!

Tekstas ir Lyrics. Defaultinis Fontas kažkoks Akademics. Lietuviškų raidžių jame nėra (skolinasi iš kitų fontų). Reikėjo pavargti kol padariau į Times New Roman. Title ir Composer fontai irgi Academics. Su visais vargais irgi reikėjo keist.

Bendras vaizdas. Norint turėti visus meniu pačiam puslapiui su natomis lieka labai mažai vietos. Net neįsivaizduoju kaip reikėtų rašyti partitūrą dideliam orkestrui. Tada reikėtų žinoti visas klaviatūros kombinacijas ir dirbti full screen be meniu. Norint kažką padaryti reikia pastoviai pereiti iš vieno režimo į kitą. PVZ. Engrawing ir Write.

Jei nori nukopijuoti tekstą (Lyrics) neina pasižymėti visų skiemenų. Čia kažkokstai bugas.

Tai pat reikėjo perrausti blogą kad suprasti kaip parašyti teksto (Lyrics) antrą posmelį po apačia.

Manualas labai neinformatyvus, jei ne internetinis blogas nieko nebūtų įmanoma suprasti, net paprasčiausios pauzės neina rasti kaip ištrinti.

Dar neradau ar yra funkcija Show/Hide.

Vienu žodžiu gal aš labai negabus ir sunku man su naujovėm, bet Dorico manęs tikrai nesužavėjo. Iki sklandaus darbo joje dar labai toli. Tikriausiai trukdo visokios licenzijos nes galėjo padaryti gerą Finale ir Sibelijaus hibridą paėmę geriausias funkcijas ir būtų gavusi gera programa. Dabar viskas atrodo kažkaip neorganiška ir dirbtina. Sėkmės visiems naudojantis. Gal kam Dorico taps pagrindine natografijos programa.

Tai tiek...
Re: Dorico naudotojo vadovas
**Rimas G. (IP Logged)
January 21, 2017 05:00PM

Jo. Kuo toliau, tuo man labiau aiškėja, kad su Dorico vargu ar susidraugausiu. Abejonių esmė - ar verta imtis technologjos, kuri, bent kol kas, nėra userfriendly ir kelia aibes technologinių galvosūkių. Jau kažkur minėjau, kad programos kūrėjams žūt-būt, matyt, reikėjo investuotojams atsiskaityti už 4 metų finansavimą (po pora miln. € kasmet). Išmetė į rinką pusfabrikatį. Net be padoraus manualo. Gi profesionaliomis natografijos programomis, jų pilnomis versijomis , kaip taisyklė, naudojasi žmonės profesionaliai dirbantys toje srityje (į ką, galima suprasti, orientuojasi Dorico). Gal todėl buvo visiškai rami tiek AVID (Sibelius), tiek ir MakeMusic (Finale) reakcija į naują, garsiai reklamuojamą produktą. Na, sumokėjau už "lengvatinį" Dorico įsigijimą. Yra jau ir upgrade'as. Jau ir šioks toks manualas pasirodė. Kol yra galimybė, viską "kaupiu". Pagaliau gi ir pinigai sumokėti. Bet kol kas nepanašu, kad būtų tinkama profesionaliam operatyviam darbui. Pagaliau... Kiek metų truko Sibo ir Finale kūrimas bei tobulinimas... O žadėta nauja koncepcija po 4 metų ir didelės krūvos pinigų, kol kas taip ir lieka tik koncepcija su ribotu praktiniu pritaikymu.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.