midiaudio logo

Nusivyliau

Lameris (IP Logged)
April 29, 2005 11:13AM

Klausykit kodel lietuvos padangej taip ir neisgirdau kad kas progressive darytu negi taip sunku pagamint techno gabalu dabar tik visokie rock ir pop nu grazu paklausyt ir as asmeniskai nieko pries juos neturiu bet kad iki uzsieninio lygio ir jiems dar 10m plaukt jauciu kad nieko naujo nepasakiau bet tiesiog idomu ka kiti galvoja....
Re: Nusivyliau
Kandizijauskis (IP Logged)
April 29, 2005 11:30AM

tai imk ir padaryk. ką čia šnekėt :) jei žinai, kad atsiliekam ir kame atsiliekam, tai matyt gali kažką ir priešpastatyt. tsakant.
Re: Nusivyliau
Lameris (IP Logged)
April 29, 2005 12:43PM

Ir darau ir padariau tik kad niekam neidomu o tiksliau kazkaip visi profai sita stiliu ignoruoja atseit nerimta muzika nu nzn siaip ar taip bet namu salygomis sunku ka padoraus iskept o kreipiausi tai i profus kurie apsiginklave siuolaikine technika dirba studijose su galinga aparatura ir mala sh... nes tipo to reikalauja Lietuvos rinka chm.... jeigu to reikalauja rinka tai kodel visi tautieciai taip varo ant nuosavu atlikeju a?
Re: Nusivyliau
Kandizijauskis (IP Logged)
April 29, 2005 01:23PM

visi nori valgyt :)
Re: Nusivyliau
**Rimas G. (IP Logged)
April 29, 2005 03:38PM

Kiekvienas sprendžia pagal savo sugedimo laipsnį.
Ilgiau pasimalę muzikoje, dažniausiai nulenda truputį giliau, susidomi mažiau "techniškomis", tačiau labiau subjektyviomis muzikos rūšimis. Jei "užsieniuose" toje srityje ir dirba profų, tačiau tik tam, kad sąmoningai išnaudotų esamą vartotjišką nišą. Kaip čia paprasčiau pasakius... Tiesiog kiekvienas muzikantas širdyje nori parašyti kadanors savo gyvenimo "simfoniją", kad visi apstulbtų ir puikiausiai suvokia, jog tai negali būti padaryta pagrindu tos patirties, kurios slenkstį mina šiandien. O dėl rinkos argumentų... išeitų, kad vieniems neįdomu apskritai, kitiems dar neįdomu, o dar kitiems (tie, kurie studijose) jau nebeįdomu. Kiekvienam savo...

**Rimas G.
Re: Nusivyliau
Sink the pink (IP Logged)
April 30, 2005 11:02AM

Lameri, jei lietuviski profai zinotu, kad ka nors gali (is tikro jie nieko negali ir gerai ta zino), tai jie dar ne taip dirbtu, nes bent europinis sioks toks pripazinimas atnesa tiek bapkiu, kad nepalygint su Lietuvoje surenkamais skatikais ar euroviziniais bleniais (jau nekalbant apie moralini pasitenkinima).
Jei tu ka nors bent kiek gero padarei ir matai, kad tai ne lietuvisku kaimieciu skonio dalykas, tai is kart kreipkis i skandinavus, ten labeliu ir studiju vos ne 10 kart daugiau negu Lietuvoje (1 gyventojui) ir jie yra geranoriskai nusiteike pabaltijieciu atzvilgiu (daug metal alternatyvu ten ysirasinejo nachaliavai) ir zino, kad ne publika diktuoja madas muzikoje.
Re: Nusivyliau
zavas (IP Logged)
April 30, 2005 04:29PM

as lietuviais profais isvis nusivyles, va undergraundas tai tikrai yra neblogas. Yra tikrai gabiu zmoniu kurie ir progresyva ir tranca ir D&B.... tikrai neblogai kuria kartais ju paklausius tai net uz uzseniecius geriau padaro. Pazystamas i suomijos leibla nusiunte gabala ir jiem patiko, dabar isleis diska su jo kuryba. Taip kad gal ten prasimusinet reikia. Ir dar galiu pridurt pas ji garso korta integruota koloneles paprastos ir jokiu navarotu nereikia, norint kaska pasiekt, reikia geru minciu turet. o aparatura su laiku ateis ;)
Re: Nusivyliau
bucis (IP Logged)
April 30, 2005 05:12PM

as ir taip pat manau.=}}
Re: Nusivyliau
axel'is (IP Logged)
May 02, 2005 02:02PM

O aš manau,kad pop ir pop-rock'as nė per 1cm. neatsilieka!
Atsilieka tik dainų masteringas!
O kas pasakė ko reikia liaudžiai???
Tiesiok reikalas tas kad visi nori iš taves uždirbti!
pvz.(taip buvo man)įsirašėm gabalą pas vieną bičą ir tikrai kas svarbiausia įrasas geras ir daina specialiai daryta 3.30 min. kad atitiktų radio standartus.Tai va paleido kartą kitą , bet tai sako cia kažkas nedadaryta.sakau kas?Tai man sako nesk I. Kofui kad dadėtų kažką tada tiks.Na čia tik pavyzdys.Kaip ir sakau "visi nori uždirbti" SMAGU ane :)
Re: Nusivyliau
lasaZ (IP Logged)
May 02, 2005 02:11PM

zavas Parašė:
-------------------------------------------------------
> as lietuviais profais isvis nusivyles, va
> undergraundas tai tikrai yra neblogas. Yra tikrai
> gabiu zmoniu kurie ir progresyva ir tranca ir
> D&B.... tikrai neblogai kuria kartais ju
> paklausius tai net uz uzseniecius geriau padaro.
> Pazystamas i suomijos leibla nusiunte gabala ir
> jiem patiko, dabar isleis diska su jo kuryba. Taip
> kad gal ten prasimusinet reikia. Ir dar galiu
> pridurt pas ji garso korta integruota koloneles
> paprastos ir jokiu navarotu nereikia, norint kaska
> pasiekt, reikia geru minciu turet. o aparatura su
> laiku ateis

kažkur skaičiau kad kažkuris garsus house atlikejas savo pirma albuma irase su kazkokiu music makeriu ant Playstation (ne antro, o dar priestvaninio pirmo!) :) Taip kad visi pirmyn dirbti, o nesiskusti kad salygu nera :)


Re: Nusivyliau
axe;'is (IP Logged)
May 02, 2005 03:44PM

BŪTENT!!!
Re: Nusivyliau
Sink the pink (IP Logged)
May 04, 2005 09:49PM

Taip is tikro ir yra, nes muzika yra ykvepimo ir proto reikalas, o ne "produktas".
Ten, kitame forume kazkas svaigsta apie masteringus, tik visai neatkreipia demesio, kad pusbroliu aliuku Inc. produkcijos lygiui jo visai nereikia.
Re: Nusivyliau
axel'is (IP Logged)
May 05, 2005 01:10PM

Patikėk jei pas aliukus būtų geras masteringas tai jie skambėtų daug geriau!!!
Na tau jie tiesiog nepatinka , bet žiūrėk į tai iš kitos pusės!
Re: Nusivyliau
zavas (IP Logged)
May 05, 2005 05:27PM

as tai manau masteringas ne kurejo darbas ;) sita dalyka ir kiti gali padaryt, aisku jai tu ji moki daryt tai tau netrugdys o tik pagelbes, bet svarbiausia tureti minciu ir ideju.
Re: Nusivyliau
Sink the pink (IP Logged)
May 05, 2005 09:43PM

As norejau pasakyti, jei zmogus zino audio, pazysta garsus, turi klausa ir siokia tokia nuovoka apie muzika, tai jis tikrai nesivers per galva kai jam duos miksuoti, masteriuoti tokio lygio atlikejus, vedinus tokio lygio bicu, pasivadinusiu kompozitoriu ar kaip ten. Ysivaizduokim pasaulines klases garso inzinieriu, kuriam pakisa kas nors lietuviskos muzikines koseles - be abejo jam rankos nusvirtu. Mano tokia nuomone.
O kaip zinia mocarto, bethoveno ir kt. o prideciau beatles , doors ir t.t. muzika puikiausiai gyvuoja ir gyvuos be jokiu masteringu, Lexicon"u, Manley"ju ir pan. Nesakau, kad tai nera svarbu, bet imant is esmes tai ir nera ir nebus tie dalykai kurie daro sedevrus, o kad aliukai skambes geriau jie nuo to vertesni daugiau tikrai nebus.
Re: Nusivyliau
**Rimas G. (IP Logged)
May 05, 2005 11:25PM

Retorinis klausimas:
Ar studijoje sugrotam Mocartui, Beethovenui, Shubertui, etc., reikalingas masteringas? Ar tiesiog kvalifikuotas audio inžinieriaus darbas? Turiu galvoje žmogų prie pulto, kuris apskritai įsivaizduoja kaip iš tikrųjų turi skambėti fortepionas, styginių kvartetas, brass kvintetas, simfoninis orkestras? Balansas, dažnių atskiriems instrumentams ir jų grupėms spektras ir t.t.
Ar esu teisus, manydamas, kad "gyvo" garso ir akustinių instrumentų atveju be visų studijinių pribambasų žmogus prie pulto turi pirmiausia turėti viziją, kaip tai turi skambėti? O tai šiek tiek skiriasi nuo patirties, kur sintezatorius tiesiai į pultą. Po to stereo į kairę - į dešinę, biskį "kompreso" ir t.t. Gal dėl to tokie apgailėtini didelių "gyvų" kolektyvų įgarsinimo rezultatai, pradedant Vilniaus Katedros aikštėje valstybinių švenčių proga, baigiant... net nebežinau kur... kad ir Kauno operetės festivalyje prie pilies.
Kas darosi su dainų švenčių akustika, po to, kai pradėjo jas įgarsinti, iš vis sunku apsakyti. Tiesa, kritikuoti lengva, tačiau jei jau kalbame apie pro problemas...
Re: Nusivyliau
nerijozas (IP Logged)
May 09, 2005 10:51PM

Negaliu susilaikyti

Vieną vakarą per Baltarusijos TV kanalą užtaikiau pažiūrėti bigbendo koncerto pabaigą. Kadangi įsijungiau ne nuo pradžių, tai klausiausi gan ramiai - puikiai skamba, "Take The Train A" a la Chicago vyniojasi be jokios prievartos, vaizdas ir garsas sutampa, girdisi bet koks perkusijos pirstelėjimas, jau nekalbant apie visas dūdas ir styginių grupę SU TEISINGU REVERBERIU!!! Ir visa tai girdėti per liūdną televizoriaus garsiakalbį, ne per jokį namų kiną. Na, manau, kokie nors firmačiai atvažiavo į Minską ir rodo, kaip turi būti įgarsintas bigbendas.

Tačiau štai išeina jaunas bajanistas ir su tuo pačiu bigbendu užvynioja tokią technišką baltarusiškų melodijų parafrazę, kad pirštų nesimato (reikėjo filmuoti 30 fps...)

O tada pabaigoje, jau su savo stalčiumi, gulinčiu ant grindų, skaitau titrus: koncertavo Baltarusijos prezidentinis orkestras.........

Tai va

Su pagarba baltarusiams, nerijozas
Re: Nusivyliau
Antanas Simanavicius (IP Logged)
May 10, 2005 03:40PM

Reikia pripažinti, kad gudų estrada visa laika buvo aukstam lygyje.
Re: Nusivyliau
jumbas (IP Logged)
May 10, 2005 04:11PM

Lukashenka jo****mat:]
Re: Nusivyliau
**Rimas G. (IP Logged)
May 10, 2005 10:52PM

Estrada - v istinom sovetskom ponjatii jetogo slova - gal ir taip, tačiau muzika (visa, tame tarpe ir akademinė) - vargu bau. O jei šiandien gudai jau pramoko rankenėles sukinėti - respect, ką jau čia ir bepridursi...
Re: Nusivyliau
Antanas Simanavicius (IP Logged)
May 11, 2005 01:21PM

Manau, kad visa muzika, turinti valstybės palaikyma, yra profesionalesnė. O rankeneles gali sukioti kiek nori jei prie mikrofono "gaidžio tenoras", o prie instrumento "kurčias berankis"- nepadės.
Re: Nusivyliau
Siaip ciuvas (IP Logged)
May 11, 2005 09:38PM

šnekant apie gudų estradą - ten nuo Pesniary laikų jinai išsisuko į aukštumas :) Vakar documentary apie juos mačiau - jau gūdžiais 1980 jų gitarastas grojo su originaliu Gibson 1270 atrodo, na tuo, kur Jimmy Page'as gyvai Stairway to Heaven groja, su dviem grifais. Įtariu tais laikais tai net ne kosmosas buvo, o kažkas daugiau :)
Re: Nusivyliau
Maryte (IP Logged)
May 13, 2005 10:34PM

Jo, Pesniary liaudies dainu stilizacijos tai kazkas ishvis unreal.
O dar turint omeny, priesh kiek metu tai daryta.

Re: Nusivyliau
**Rimas G. (IP Logged)
May 14, 2005 03:44PM

O dabar sulyginkit laikmetį: tuo metu skambėjusių Manhattan Transfer, Singers Unlimited kompozicijų aranžuočių stilistiką, techniką ir vokalno-instrumentalną ansamblį "Pesniary". Pridėkim visuotinę to meto valstybės materialinę paramą, kurią beje, sunkiau gauti nei informacijos iš už "geležinės uždangos" ir t.t. Kad Piesniary, pagaliau Verasy profesionalu - jokios abejonės. Tačiau, sutikit, tai nebuvo originalu ar unreal net tam laikmečiui. Gal tik išskyrus tai, kad tai buvo nekliudomai daroma SSSR teritorijoje. Savo laiku kažką panašaus yra bandęs daryti a.a.Beliauskas su "Vilniaus aidais", tik dabar mažai kas bepamena. Tuomet tai taip pat laikėme unreal, o "Vilniaus aidai" tuo metu grojo su Jolana-Tornadomis, Musima de Luxe, Matador "jonika" ir per BEAG+Regent-60 aparatūrą, kurios ir taip su čemodanais dešrų važiudavo išmušinėti. Apie Marshal'us, Gibson'us gal tik pasapnuoti, net ne pasvajoti buvo realu. Kaip ir visasąjunginį pripažinimą, nebūnant slavais. Viena iš Piesniary fenomeno priežasčių - superinis tiems laikams valstybinio lygio promotion, kurio be CK palaiminimo negalėjo tikėtis niekas be Zykinos, Kobzono, Pjechos ir dar kelių "liubimčikų".

**Rimas G.
Re: Nusivyliau
Maryte (IP Logged)
May 18, 2005 11:32PM

Hm, ash nekalbu apie privaloma ju muzikos dali.
O Manhattan Transfer (del viso pikto va paklausiau shi ta, sakau gal mano nuomone per 15 metu pasikeis) - tiesiog labai profesionali grupe, bet individualumo ten kaip ir nelabai rasta.

Sorry, only registered users may post in this forum.