midiaudio logo

PCI spartinančių plokščių audio procesinimui

boolve (IP Logged)
November 23, 2010 03:22PM

Na aš pats daug nesu domėjęsis tuo. Na šiaip su pažįstamu kalbėjausi ir užsiminiau apie tokias PC plokštes kaip UAD PCI-e pluginams skirtų plokščių į kompą kompo procesoriaus darbui aplengvinti. Tai jam klausimas iškilo, ar galima jam pritaikyti tokią? Jis naudoja Reason/MIDI/krūvą keibordų. Ir sake kad jo Intel P4 procesoriaus monitoringo skalė šviečia labiau nei liustra kambaryje. :) Ar įmanoma jam ką nors pritaikyti ar visgi čia tik geras kompas gali padėti?

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: PCI spartinančių plokščių audio procesinimui
ura (IP Logged)
November 23, 2010 04:40PM

Tai toks plokstes ne palengvina procesoriaus darba, o apdoroja konkrecius pluginus. Jei naudosi tuos pluginus kurie yra toje ploksteje (ar kaip ten pasakyt) tuomet tie pluginai nenaudos procesoriaus. Tik tiek.
Reik ziuret, kas ta procesoriu naudoja ir kokius pluginus tas pazystamas nori naudoti.
Taip pat reikia ziureti kaina, nes kartais (o gal ir daznu atveju) naujas procesorius+motinine atsieis pigiau ir universaliau..

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: PCI spartinančių plokščių audio procesinimui
Ignas G (IP Logged)
November 23, 2010 04:43PM

Taip, galima.

Yra trys pagrindines produktu linijos
[b]TC Electronic - Powercore[/b]
[b]Universal AUdio - UAD[/b]
[b]Solid State Logic - DUENDE[/b]
dar toks yra [b]Focusrite - Liquid MIX[/b], bet cia kita nesekminga istorija;)
Visi ju (iskyrus liquid mix) turi ar bent jau turejo PCI, PCIe ir FireWire versijas, dabar tikriausiai PCI nunyko, bet UAD galbut dar gamina ir PCI, nesu tikras.

Visas idomumas, kad audio apdirbimas (ar sinteze - pvz Powercore Access Virus sintezatorius) kompiuteryje pasiekiamas, kaip VST pluginas, kuris gali veikti tik su gelezim, kuriai jis yra parasytas, licenzija taippat yra pririsama prie gelezies (serijos numerio).
SSL pries kuri laika isleido v3 driverius savo Duende sistemoms, kurie ismoko paskirstyt galia ir kompiuterio procesoriui, o ne vien tik apkrauti pacia Duende. Ir tai yra normalu - kompiuterio procesoriai kasdien sparteja ir paprastoj studijoj i7 procesorius nelabai ka turi veikt ir skaiciuoja varnas uz lango.

Visada galima upgreidintis kompa ir gauti DAUG daugiau galios, bet tokiu atveju vistiek noresis DSP ploksciu del ju geru, kokybisku, auksciausios klases pluginu.
Re: PCI spartinančių plokščių audio procesinimui
Ignas G (IP Logged)
November 23, 2010 04:45PM

teisingai ura pastebejo - DSP plokstes nepaspartina procesoriaus darbo, tiesiog tu gauni galimybe pasileisti dar kelias desimtis kompresoriu, ekvalaizeriu ir kt efektu, kurie apkrauna ne proca, o pacia DSP plokste.
Re: PCI spartinančių plokščių audio procesinimui
(IP Logged)
November 23, 2010 10:28PM

Na bet čia kaip supratau iš pirmo posto kalba ne tiek apie efektus, kiek apie VST instrumentus eina. Juolab jei naudojama dar ir daug išorinių, tai... ar yra kokis kaulelis, akseleruojantis pvz. Native Instruments ?
Re: PCI spartinančių plokščių audio procesinimui
pranza (IP Logged)
November 23, 2010 11:35PM

lanksčiausias ir galingiausias variantas iš visų, į kurį įeina ir efektai, ir instrumentai, ir maršrutizacija / mikšeriai yra šitas:

[url=http://www.sonic-core.net/de/products/xite-1.html]Sonic Core a.k.a Creamware[/url]

duendas, uadas, ir tirkiausiai sslas (dėl jo nežinau) gali tupėt tik kaip vst plugin'as, taigi ryzonas apskritai atpuola.. o šitas xite, arba senesnis ir silpnesnis variantas scope / pulsar gali integruotis į bet kokią programą, ARBA veikt kaip vst pluginai. plius turi garso plokštę.
Scope / Pulsar yra PCI plokštės ir tinka ketvirtiem pentiumam, nes ne visi turi pcie. Xite yra išorinė dėžė ir jungias per dukterinę pcie arba expresscard plokštę.

tas Scope / Pulsar / Xite dalykas taip pat gali veikt be jokių papildomų programų realiam laike, tinka gyviem pasirodymam (sintezam / apdirbimui / miksui), kas taip pat nesigauna su uad'ais ir kt.

http://audiomastering.lt
Re: PCI spartinančių plokščių audio procesinimui
boolve (IP Logged)
November 24, 2010 03:39AM

Na aš panašiai įsivaizdavau viską bent jau apie UAD su savo pluginais pažiūrėjus ten jų pateiktus video.
Aš ir neturėjau galvoje kad padeda procesoriaus darbui o paprasčiausiai perima sau apdoroti kažkurias operacijas.
Na aš kaip nemuzikantas tai ryzano nelabai ir tyrinėjau kokiu principu jis veikia ir kas gali dar su juo veikti kaip geležis, bet kaip suprantu jis nesuderinamas su VST ? čia šiaip kažką bandau pasapalioti, kad kas teisngai nukreiptų.
Tiesa nepaminėjau pas jį stovi RME PCI Interfaces http://www.rme-audio.de/old/english/hdsp/cardpci.htm su External 8x I/O-box (nelabai randu oficialiam saite, nes sakė iš pirmų modelių, bet kažkas panašaus į Multiface II). Šitas kaip suprantu iįgi galingas arkliukas, jis kaipnors intymiau kryžminasi su reasonu? Ar tik kaip garso plokštė? Aš pats nebuvau prisėdęs prie viso to riekalo, gal labai ir neskubu, kol nepakankamai žinau apie ką ten knistis.
Na jei dar turite kokio gėrio savo didelėse galvose tai labai maloniai išklausysiu.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Sorry, only registered users may post in this forum.