midiaudio logo

Susigrojimas

Hafnis (IP Logged)
September 01, 2005 03:04PM

Sweiki..norejau paklausti jusu nuomones..kajp lengviausia butu susigrot man,klavisistui,turinciam muzikini issilavinima,grojanciam is natu,akordu raidziu ir pan,su savamoksliais gitaristais,kurie groja tik is tabu??kaip pasirinkti kurinius,kad nesunkiai galetu pagrot ir jie,ir as?is ko geriausia grot??kaip lengviausiai atrinkti jiems tabus is natu??....nu cia daug klausimu,kurie man rupi..tiesiog,jei kas zinot ir esat tai dare,pasiulykit kaip mums lengviau susigrot,kaip lengviau viens kita suprastume (as tabu nekertu ne kiek,jie-natu)??gal kas jau esat susidure su sia problema?
Re: Susigrojimas
Kandizijauskis (IP Logged)
September 01, 2005 03:51PM

tai gal tamsta, kaip turintis muzikinį išsilavinimą, imk bičiukus už ragų ir užtaisyk jų spragas? :) kodėl turėtum degraduoti savo žiniomis iki jų lygio, jei labai laisvai galėtų bičiukai nepatingėti ir būt kaip tik suinteresuoti neprofanuoti, o siekti aukštesnio laiptelio.
Sakyčiau, valdyk situaciją tu, pateikdamas jiems kūrinius supaprastintai, t.y. akordas C ir afrikoj yra akordas C :) o toliau jau kaip jį apgrot, tai ar tam būtini kažkokie tabai? Yra įrašai, yra ausys, esi tu - išsiaiškysit, jei tik abipusis noras bus.
Be to, būna gi išleisti tie visi kūriniai, jei kokie populiaresnių atlikėjų ir pan., tai knygos yra ir su natom ir po jomis tabai išpaišyti (tokiems va savamoksliams), interyje tikrai kur nors guli nuskanuoti (emule, edonkey etc.), jei jau įpirkt neina :)
Problemos čia didelės nėra, yra tik spragos, kurias užpildyt reikia. Aišku, gali ir pats pabandyt suprast, kas rašoma tuose tabuose, tam tik tereikia tau išsiaiškinti kaip sudarytas gitaros grifas. Pvz. standartinis derinimas 6stygės yra skaičiuojant nuo pirmos (ploniausios) stygos yra e b g d a e, baigiant storiausia (šešta). Nu ir ką, natos taigi visur vienodos :) jei pirma styga skamba laisva kaip nata e, tai prispaudus 1am skirsny ji bus f, o toliau pagal tokį patį principą kaip klavišai - baltas tonas, juodas pustonis, o gitaroj viskas eina pustoniais. Pirma styga 2am lade jau bus f# arba Gb, o 3iam - G ir t.t. ir pan. Nuo 12 lado viskas kartojasi, tik oktava aukščiau. O tabai tai ne kas kita, kaip gitaros grifas, kur parašyti skaičiai, kokią stygą kokiam lade reikia prispaust :))) jei tabe užrašas yra koks nors 022200 (123456 stygos), tai bus nekas kita kaip A mažorinis akordas.. ir t.t. ir pan.
Re: Susigrojimas
lasaZ (IP Logged)
September 01, 2005 04:03PM

manau tau teks išmokti jų tabus skaityti, kad žinotum ką jie groją geriau už juos. Arba chebrą keisti :)
Re: Susigrojimas
Hafnis (IP Logged)
September 01, 2005 05:33PM

va,matau vienas labai graziai ir aiskiai paaiskino.:)aciu..manau reiks daryt taip:man kajko pasimokyti is ju,jiems is manes,taip atsiras tarppusavio supratimas.beje jei as matau akordu raides,tonacija,tai pats tuos akordus galiu apgrot,tad manau nebus dideliu problemu mums pataikyt i ta pati tona.tereiks padirbet truputi,susigrot ir gal kas iseis..dabar dar noriu paklaust,ar daug skiriasi bosines gitaros ir paprastos tabai?
Re: Susigrojimas
**Rimas G. (IP Logged)
September 01, 2005 09:41PM

Šiap tai atsargiai, nes nepažįstantys natų visada save laiko pranašesniais už "gramatnus". Bent jau iki tol, kol apskritai suvokia kam tas muzikinis raštas. Tabai - ne muzikos raštas. Tai kaip orientacininkui punktai žemėlapyje. Spausk tuo ar tuo prštu čia. O už rezultatą atsako žemėlapių, sorry - tbulatūrų, sudarinėtojas. Na ir kas, kad būdamas klavišininku išmoksi tų tabulatūrų? Tam kad galvotum už gitaristus ir rodytum kur kokiu prštu?
Apskritai tabulatūros labai archaiška užrašymo liutnei (buvo toks instrumentas, o ir dabar dar kai kas barokiniuose ansambliuose juo groja) forma, atėjusi iš barokinių laikų, kai notacija, tokia kokią ją suprantam šiandien, dar nebuvo nusistovėjusi. Na, nesugalvojo žmonės nieko gudriau kaip nusipiešti stygas ir žymėti "ant kurio lado" spausti. Kiek vėliau atsirado ir garsų ilgumo žymėjimas.
Re: Susigrojimas
Dr.CooliZ (IP Logged)
September 01, 2005 09:43PM

nu jei norisi lengwesniu keliu (bet turbut ne geresniu) tai naudokites programa "guitar pro" ten dainos ir tabais ir natom pawaizduotos, o dainu kurias galima grot ant interneto sociai.. na nebent norit kazka sawo kurt ir grot, tada jau reik wieniem ish kitu mokytis..
Re: Susigrojimas
inferno (IP Logged)
September 02, 2005 01:01PM

manau susigrojimo vinukas yra klausa jei ir profas ir megejas ja turi nebus jokiu problemu:) visa gyvenima groju ish klausos ir nei ten tabu kokiu reikia nei natu ash gerai pazhystu... o va tokia gera situacija kaip tavo mano draugas su kuriuo mes grojam (toks ramunas dazhnai chia pasirodantis) jis profas klavishininkas ir muzikalke baiges ir dabar magistraturoj studijuoja o ash dvi klases akordeonu mokiaus kazhkada budamas 7 metu ir mes su juo ish puse natos susigrojam nes girdim vienas kita ir oer daug metu nujauchiam ... va toks manau yra susigrojimas:) tai jei natu nepzhysti dar nereishkia kad susigrot negali:) reik grojant girdet ir partneri ;)
Re: Susigrojimas
Xenon (IP Logged)
September 02, 2005 02:42PM

Pagrokit kaveru :) Ir susigrosit. Mes taip darem. Pirma savaite buvo blogai, o po to greitai susigravom ir pradejom muzika rasit
Sorry, only registered users may post in this forum.