midiaudio logo

bėdos su garsumu įrašant vokalą

Mystic_fantasy (IP Logged)
September 30, 2020 09:08PM

Sveiki, neseniai atsirado bėdelė įrašant vokalą, įtariu kad problema su garso korta tascam US-1641. Žodžiu, anksčiau įrašinėjant vokalą viskas tvarkoj būdavo su garsumu. Tačiau paskutiniu metu garsumas dainuojant ir įsirašant žymiai sumažėjo. Garso plokšėje nustačius garso maksimumą (tokiu atveju mikrofonas pradėdų ūžti), įsirašo žemiau nei vidutinis lygio garsumas. Tenka dubliuot ar tridubliuot audio takus, kad kažkas į padorų įrašą gautųs. Seniau užtekdavo vieno audio tako. Dar Bandėm pajungti kitus mikrofonus irgi tas pats. Mažas pastebėjimas studijoje pastaruoju metu atsirado būgnų komplektas. Tai garsiau užleidus boso partijas dėl būgnų vibracijos atsiranda ūžesys. Gal kartais šis triukšmo fonas sumažina vokalo garsumą įrašinėjant. Čia tik pasvarstymui. Ačiū, laukiam pagalbos :)
bėdos su garsumu įrašant vokalą
Dalius (IP Logged)
September 30, 2020 09:44PM

Kokia OS - Jei tai Windows - ar naudojat tikrą ASIO draiverį (o ne kokį nors Asio4all ar dar kažką)?
bėdos su garsumu įrašant vokalą
Mystic_fantasy (IP Logged)
October 01, 2020 11:40AM

Pas mane Windows XP. Dar pažiūrėsiu kokį driverį naudoju, nors kompą, muzikos kūrimo programą Cubase studio 4, garso plokštę pirkau pas Jus.
bėdos su garsumu įrašant vokalą
Mystic_fantasy (IP Logged)
October 04, 2020 09:25PM

Sveikas Daliau, nuėjus į Cubase programos parametrus, atsidarius VST Audio system išmeta Asio DirectX Full Duplex Driver ir garso plokštę US-1641. Ant pastarosios ir uždėta varnelė. Tai pagal viską sprendžiant yra Asio draiveris pas mane. Dar atsidarius VST System Link - uždėta varnelė ant Active, ten US-1641 in1 Asio įvestis, o US-1641 out2 Asio išvestis.
bėdos su garsumu įrašant vokalą
pranza (IP Logged)
October 11, 2020 01:35PM

eeee tai kažkas ne taip, asio turi eit tiesiai, o ne per directx (nors gali)... nėra asio, tiesiog baisiojo tascam asio?
bėdos su garsumu įrašant vokalą
pranza (IP Logged)
October 11, 2020 01:37PM

ir jeigu eina per kažką kitą nei tiesiai asio, pabandyk taskbar'e prie garsiakalbio properties ir recording devices sukelt viską iki viršaus, mažu ten pritildyta... reik pereit per windows mixerį ir sukelt iki viršaus viską (recording).
Sorry, only registered users may post in this forum.