midiaudio logo

Muzikos kurimas

NDXmaster (IP Logged)
December 09, 2005 12:56PM

Sveiki. As cia va stebejau stebejau kas ka raso kas kuo domisi ir nezinau gal per daug stebejau bet niekur nerandu patarimo ar bent jau minties muzikos kurimo pradzia (sudas). Vien zo as tenorejau paklausti tu kurie save laiko zinanciais. Turiu kompa ir turiu programu, Dar turiu sudina Creatyve Audigy2Zs platinum pro. Vat tik neturiu aparaturos su kuria galeciau dirbti. Turiu momeny MIDI monitoringus ir visa kita... Bet kas tas visa kita tai vat ir noreciau paklausti. Apsvieskit zaliuka savo ziniomis. Labai aciu is anksto. :)
Re: Muzikos kurimas
Kandizijauskis (IP Logged)
December 09, 2005 03:37PM

abejoju, ar aparatūra čia pagrindinis dalykas, ar bent jau tas, į kurį reikėtų kreipti dėmesį didelį pradžioje.. to, ką turi - pilnai pakanka realizuoti savo _idėjoms_ :) o jei nori, kad pasakytų tau kas nors, kaip kurti muziką, nu tai pšeprašami panovie.. nei mes žinom, ką tamsta iš vis moki, žinai, ką mėgsti galų gale. Konkretizuok klausimą.. gal tada kas nors ir nepasididžiuos paporint :)

aš manau, kad pirmiausia viskas prasideda nuo idėjų galvoje, o paskui jau eina techniniai dalykai ir realizavimas - tai tiesiog viskas priklausys, nuo to, kaip gerai įvaldysi turimus įrankius.
Re: Muzikos kurimas
Ruslanas (IP Logged)
December 09, 2005 04:08PM

->NDXmaster
Nesu zinovas. Bet is karto matosi, kad tu per daug uzsiparines del technines dalies. Kurime, ypac pradzioje, tai tikrai nera svarbiausia. Man pvz uztenka integruotos garso kortos ir yamahos softinio sinto jei noriu paklausyt daugmaz kaip skamba sukurta melodija su akompanimentu ar koks instrumentu derinys. Zaparkiu su pacio muzikinio turinio kurimu yra kur kas daugiau. Reik nusimanyt muzikos teorijoj, harmonijoj ir pan. Pradet reik butent nuo to. O kai jau sugalvotas idomus kurinys ir dar ne vienas toks tai tada jau galima svaistyti savo laika ieskant kietesnes technikos ir galvoti apie kuo kokybiskesni irasyma.
Re: Muzikos kurimas
Cinto Ranto (IP Logged)
December 09, 2005 04:22PM

viskas prasideda taip,bent man,sukuri gitaros partija(tarkim pradedi nuo dvieju akordu-ziuriu kas derinasi prie tu dvieju ir t.t.)toliau paziuri bosa,jei nenori imantraus paimi tik pagrindines natas ir ritmika padarai,nori gero-reikia sedet.toliau bugnai-ritmas ir panasiai.kartais sintezo reikia,na ir galu gale-gabalo melodija-cia jau reikia bent su harmonija but susipazinusiam arba turi fantastisk klausa ir tau net nereik uzrasinet jos-viska atsimeni.cia toks paprasciausias kurimas.
Re: Muzikos kurimas
**Rimas G. (IP Logged)
December 09, 2005 04:26PM

Vyrai, muzika su technika tik realizuojama. "Kuriama" tai galva.
Gali pradžiai pabandyti "nuimti" kokį patinkantį gabalą iš klausos ir savom rankelėm. Arba perfrazuoti ką nors, kas tuo metu prie širdies. Gal panašiu būdu ir idėjų kokiu nuosavų prisišauksi. Tačiau taip nebūna: susirinkau aparatus, softą - dabar tai kai jau "kursiu" tai "kursiu". Š... visi patys krūčiausi aparatai ir kosminis softas, jei nežinai, t.y. negali suformuluoti, ko konkrečiai iš jų nori.

**Rimas G.
Re: Muzikos kurimas
fiddler (IP Logged)
December 09, 2005 06:52PM

NDXmaster Parašė:
-------------------------------------------------------
Dar
> turiu sudina Creatyve Audigy2Zs platinum pro.
Ne tokia jau ir bloga sita korta.


Re: Muzikos kurimas
jumbo (IP Logged)
December 09, 2005 09:03PM

as tik pries pusmeti pakeiciau senute garso korta creative, kuri net KX driveriu nepalaike, su kuria irasiau simtus irasu:]



Edited 1 time(s). Last edit at 12/09/2005 09:03PM by jumbo.
Re: Muzikos kurimas
NDXmaster (IP Logged)
December 10, 2005 12:24AM

Ir vis del to galiu tik pasakyti kad as dirbu su reason'u ir ganetinai gerai kaip pradziamoksliui. Domiuosi adobe audition ir skaitau sonar'o knyga. Siaip knygu jau esu perskaites ir daugiau domiuosi elektro ir progresive muzika. Turiu pora kurinuku ir siaip noreciau duoti paklausyt jums kad suprastumete ka moku ir kiek moku. Na gal ir ne viska Jus ten suprasit bet jei kas galit smulkiai papasakokit kaip man Jums papublikuoti savo kurybos ir as su mielu noru tai padarysiu. :) Tarpkitko nesu visiskai zalias muzikos kurime. Tiesiog zalias aparaturoje, o ja tikrai ne dabar ruosiuosi pirkti. Tai butu metu kitu begyje, nes tam reikaliukui ruosiuosi paaukoti apie 20 000Lt (pradziai). Jei dar ka nedasakiau ir kas idomu klauskit. Be to manyciau softe tikrai nesu tiek zalias kad negaleciau ir jums ka papasakoti is auksciau isvardintu programu. Be to ar Ju pilnai uztenka ar yra kas nors ko as nezinociau ir tai labiau apsimoketu nei tai ka moku dabar? :)
Re: Muzikos kurimas
NDXmaster (IP Logged)
December 10, 2005 12:43AM

Tuo labiau jei dar pakalbeti apie garsuske tai vienam forume ja labai nupeike ir todel as isikaliau apie ja tokia nuomone kad nebezinau ar apsimokejo pirkti. Nors dar pries pora savaiciu labai didzivausi saviske ir galvojau kad man jos ilgam uztex. pasirodo kad nelabai.:(
Re: Muzikos kurimas
Cinto Ranto (IP Logged)
December 10, 2005 10:38AM

creative gi buitinis daiktas,kai kurie garsistai vadina-zaislu,bet filmu perziuroms arba garso perklausai visai gerai.
Re: Muzikos kurimas
icingsugar (IP Logged)
December 10, 2005 09:51PM

Forumuose daznai yra peikiami dalykai, kuriu patys peikiantieji niekada nebande. Pvz. apie muzikos kurima aiskina tie, kurie patys to nedaro. Tiesiog kazka kazkur girdejo. Jei naudoji Reason, tai dar gali pabandyti Cubase, Storm, man gi labiausiai prie sirdies FL studio. Pats irgi naudoju Adobe Audition- programa paprasta ir pakankamai efektyvi. Gali pabandyti ir ta pati Sonar ar Nuendo. Vel gi zinovai pareiks, kad viena ar kita programa yra pranasesne, bet manau, svarbiausia, kad daiktas atitiktu ir vykdytu tavo poreikius. Peace.
Sorry, only registered users may post in this forum.