midiaudio logo

Kas stojot i muzikos tecnologijas?

Karlas (IP Logged)
January 10, 2006 09:59PM

Sveiki,
Gal kas stojot i muzikos technologijas(KTU) arba garso rezisura(LMA)? Ten kiek zinau reikia laikyt muzikini testa.. Viena jo dalis yra elementarioji muzik. teorija, ir kita dalis-kita klausos testas.. Gal galit placiau paiskint kas cia per testas ir ka konkreciai riekia moket? Ieskojau per google bet nieko gero neradau:(
Is anksto aciu uz pagalba siuo klausimu;)
Re: Kas stojot i muzikos tecnologijas?
Barane (IP Logged)
January 11, 2006 12:27AM

Sveikas, studijuoju muzikos technologijas(KTU) tai va testas buvo is dvieju daliu- teorija ir klausos testas. visa teorija yra is Navickaites knygos "Elementarioji muzikos teorija" atrodo taip wadinasi=))))) Uzduotys buwo:
Sugrupuot natas, nutransponuot atkarpa, parasyt kiek kokia gama zenklu turi, akordu apvertimai, Enharmonija, t.t...
O klausos teste buvo 3 uzduotys:
1. Leidziama po dviatkarpas to pacio kurinio ir turi parasyt ar buwo jos vienodos ar ne.
2. Leidziamas sound track'as is filmo ar kazko panasaus ir turi parasyt kiek garso saltiniu girdejai.
3. Leidziamos kelios atkarpos - turi parasyt kas blogai suvesta.
Na atrodo viskas =)))))
Bet zinok kad Egzas gali keistis, bent jau kiek zinau tai kiekvienais metais jis vis kitoks, tad patarciau jei iseina pasidomet kada bus Atviru duru dienos ir apsilankyt, aisku tik tam kad supazindintu su specialybe, o kas bus egze suzinosi tik per konsultacija (Diena pries egza) Aisku tada jau bus mazai laiko kam nors ismokt, bet galbut spesi ismokt ko nesimokei.
Siaip jei kuri kompiuteriu muzika tai dar gali pabandyti savo jegas Kompiuterines muzikos konkurse, pasidomek del datos, pirmu 3 vietu laimetojai automatiskai tampa studentais.
Re: Kas stojot i muzikos tecnologijas?
Ramunas (IP Logged)
January 11, 2006 09:12AM

LMTA stojamuju egzas buvo siek tiek sudetingesnis:
visu pirma reikejo rasyti solfedzio vienbalsi diktanta (cia ir atbyrejo didzioji dalis konkurentu :) ), paskui seke elementarios harmonijos ziniu patikrinimas (elementariausiu akordu jungimas), berods jei neklystu buvo ir muzikos istorijos nesudetingi klausimai (epochos, kompozitoriai, muzikos stiliai). Is klausymo testu buvo irasu analize, instrumentu pazinimas. Be to, jei nesi baiges aukstesniosios muzikos mokyklos (konservatorijos) reikejo pagroti savo pasirinktu instrumentu. Atrodo tiek.
Re: Kas stojot i muzikos tecnologijas?
Karlas (IP Logged)
January 11, 2006 05:27PM

Dekui, gerieji zmones.. Tuoj gausiu ta knm knyga ir bandysiu mokytis:)



Edited 1 time(s). Last edit at 01/11/2006 11:47PM by Karlas.
Re: Kas stojot i muzikos tecnologijas?
Dagis (IP Logged)
January 12, 2006 08:01PM

Gal kas zinot kokios salygos ir reikalavimai tame kompiuterines muzikos konkurse? Arba gal spesit anksciau suzinoti negu as... Tada parasykit. Aciu.
Re: Kas stojot i muzikos tecnologijas?
Barane (IP Logged)
January 12, 2006 10:50PM

Na nelabai atsimenu, nesdalyvavau pries 2 metus, bet atrodo reikejo emailu nusiusti prasyma dalyvauti, Atsivezti i konkursa savo 2-3 kurinius CD (Bendra trukme nedaugiau kaip 15 min.) taip pat tureti savo CV, kuruojancio mokytojo rekomendacija, na atrodo viskas =)))
P.s. siame konkurse gali dalyvauti tik abiturientai, jei esi vyresnis, tai gali dalyvauti tik kaip svecias. Na dabar tikraj viskas ka zinau.
Sorry, only registered users may post in this forum.