midiaudio logo

negeras garsas

NDXmaster (IP Logged)
January 14, 2006 07:07PM

Gal kas galit padet? Cia turiu viena problem. Kodel kai is programos exportinu kazkoki darbeli i wav faila jis man groja tyliua nei programoj? Lyginant su kitais kuriniais maniskyje nesijaucia garso sodrumo. Visi garsai ganetinai duslus nors programoje apdirbimo metu rodos viskas gerai. Ka as darau negerai? O gal isvis ko nepadarau?
Re: negeras garsas
AJ (IP Logged)
January 14, 2006 08:10PM

Tai mixdown problema.Nedaryk suvedimo kompe.Sėkmės.
Re: negeras garsas
Siaip ciuvas (IP Logged)
January 14, 2006 08:40PM

o kaip atrodo wav sinusoide? Gal tiesiog uztylines virtualiam mixeryje total outputa, ir del to issieksportuoja mazam garso lygyje? Bandyk pries exportuodamas mixeryje outpute padaryti -6 dB, gal pades :)
Re: negeras garsas
jumbo (IP Logged)
January 14, 2006 08:44PM

Nedaryt suvedimo kompe geras patarimas:] Ypac buitinemis salygomis:))
Re: negeras garsas
Siaip ciuvas (IP Logged)
January 14, 2006 09:16PM

jojo, tokie patarimai man primena viena gera anekdota:

Zuikiai turėjo problemą - juos visi medžiojo. Vargšai užsikniso taip gyventi, ir pasiuntė savo pasiuntinį pas apuoką, kuris garsėjo išmintimi, kad patarimą duotų kaip su šita problema susidoroti. Apuokas išklausė, pasitaisė akinius, ir sako: "jums reikia pasiversti ežiais, tada niekas nenorės jūsų medžioti ir valgyti". Grįžo pasiuntinys, ir visiems zuikiams pasakė apuoko patarimą. visi euforijoje "jo! tiksliai! ežiais! Aga! Geras!" o po to susimastė - o kaip čia jais reikia pasiversti? Vėl siunčia pasiuntinį pas apuoką paklausti. Atėjo tas pas apuoką, išdėsto klausimą, o apuokas ir sako "a ko tu manes klausi? Aš gi strategas, o ne vykdytojas"

:D
Re: negeras garsas
jumbo (IP Logged)
January 14, 2006 09:48PM

:]] AJ - strategas
Re: negeras garsas
AJ (IP Logged)
January 15, 2006 05:38PM

O buitinėmis sąlygomis ir nebus gero garso.
Re: negeras garsas
pablito (IP Logged)
January 15, 2006 05:39PM

NDXmaster, ko gero, dirbi su reason. kazkodel turiu tokia nuojauta, nes ta programa butent tokia problema ir turi. isexportavus skamba kur kas dusliau, muiliniau ir dar visa kaip blogiau. o kad tokia beda exportuojant is nuendo, tai ner buve. na, jei dirbi 24bit/48kHz ir isexportuoji 16/44.1, tai jauciasi, kad blogiau.
o suvedima per ishore darant tai niekuo geriau ten nesigauna. bandziau daug kartu nuendo projekta issivest per garso kortos outputus ir tuo paciu metu irashyti i programa (kad gautusi ne mixdown, bet irashas), tai lygiai tas pats. aisku, turint daug daug $$$$ kainuojanti mixeri ir dar daug kainuojancia efektura, galima daryt suvedima ne softu (arba pusiau softu). pasiteisintu. bet dar karta leist viska per soundcraft ar tai rme preampus - tai nieko gero tas neduos. labai ilga ir jau ProAudio forume apdiskutuota tema. :)



Edited 1 time(s). Last edit at 01/15/2006 05:40PM by pablito.
Re: negeras garsas
jumbo (IP Logged)
January 15, 2006 05:42PM

AJ:
su liewom ausim ir geriausioj studijoj garsas gali but kaip is tuliko. Example, nepabijokim to keiksmazodzio - "tamsta" :D
Re: negeras garsas
AJ (IP Logged)
January 15, 2006 07:08PM

Jumbo, vietoj tuščių komentarų geriau pasiūlytum savo gero garso receptą.
Re: negeras garsas
Siaip ciuvas (IP Logged)
January 15, 2006 07:16PM

jumbo receptas paprastas - SB Live, siek tiek softo, o svarbiausia - tiesios ausys, bei veikianti galva tarp jų :D
Re: negeras garsas
jumbo (IP Logged)
January 15, 2006 07:16PM

Dar neatradau tokio:)
o komentarai netushti, galiu pavardinti kolegu muzikantu pavyzdziu kurie Tamsta kaip bloga sapna prisimena, nuo savo irashu laiku.
Re: negeras garsas
jumbo (IP Logged)
January 15, 2006 07:18PM

heh, jeigu rimtai tai mano situacija su masteriu ir suvedimu ryskiai pagerejo kai priesh keleta metu sugalvojau darydamas galutini savo varianta, lyginti su tu grupiu irashais, kurie man patinka. Klausai ir jauti santyki instrumentu, dazniu.
Re: negeras garsas
Siaip ciuvas (IP Logged)
January 15, 2006 07:59PM

jojo, kaip sakiau, svarbiausia - ausys ir kai kas tarp jų :)
Re: negeras garsas
NDXmaster (IP Logged)
January 16, 2006 01:50AM

"NDXmaster, ko gero, dirbi su reason. kazkodel turiu tokia nuojauta, nes ta programa butent tokia problema ir turi. isexportavus skamba kur kas dusliau, muiliniau ir dar visa kaip blogiau."
Taip pablito as butent is reason ir tureiu sita beda ir man tai labai nepatinka bet taip jau nutiko kad bent jau kolkas daugiau su niekuom rimtai nemoku kaip tik su sita programyte.
Tuo labiau negaliu normoj padaryt pradzia su pvz SONAR nes neturiu nieko kas bent geresne pradzia duotu todel ir sedziu tulike klausydamasis savo meslinu gabaliuku meslinu garsu. Zinot as cia Jusu visu prisiklauses kazkodel pradedu keisti nuomone apie reason. Taciau jei nors kazkuriam laikui nieko net su juo nedaryciau tai butu tas pats kas dailininkui kuri laika nieko nepiesti (pirstai atkustu, o man ausys ir fantazija susilpnetu). Todel labai aciu uz visus issisakymus, kurie man nuolat vis didesne nauda duoda. Tuo labiau zinau kad arteja laikas kai pirksiu hardware biskiuka ir tikrai dar paarimu man ta tema labai reikes.
Re: negeras garsas
pablito (IP Logged)
January 16, 2006 08:59AM

NDXmaster, kad isvengtu "reasoninio" garso, zmones susijungia reason su cubase ar nuendo ir naudoja tik reason'o tembrus. per ReWire ten galima sujungti ir tureti kiekviena reasono takeli cubase programoj. ir va jau ten ir daryt ta suvedima. ir exportuoti is cubase, o ne is reason'o. reikalai pagereja ;) o reason'as siaip jau nera meshlina programa, labai daug geru banku ten esama ;)



Edited 1 time(s). Last edit at 01/16/2006 08:59AM by pablito.
Re: negeras garsas
Cinto Ranto (IP Logged)
January 16, 2006 09:05AM

Kodel svedai,turintys tokias paciass saLYGAS KAip tamstoj,padaro visiskai kitaip?galva tarp ausu-.
Re: negeras garsas
NDXmaster (IP Logged)
January 16, 2006 05:04PM

Matot as reason nezinau kaip sujungti normaliai nes kai bandziau su sonar sujungti nieko nesupratau kur ir kaip uzkrauti mano resono projekta. O Cubase dar nebandziau. Ten ji reikia is reason prijungti Cubase ar is Cubase prijungti reason?
Re: negeras garsas
Gintas (IP Logged)
January 17, 2006 08:48AM

Noriu toki pletka papasakoti apie "Tamsta", vat kalbejau su draugeliu, kuris neseniai ysirasinejo "Tamstoj" su tokia gan zinoma chebryte, ju leidejai nusamde p. Trilikauska, kad pasedetu prie pulto ir t.t. ir pan.. Nu ir ka manot, viskas OK. Zodziu yra receptas kaip "Tamstoj" gerai ysirasyti.



Edited 1 time(s). Last edit at 01/17/2006 08:49AM by Gintas.
Re: negeras garsas
pablito (IP Logged)
January 17, 2006 10:48AM

isirashyti yra isirashyti. daug kas tik isirasho tamstoj, bet suvedimu ten nedaro. tai ir neksmba "tamstishkai", o kaip studija tai ten gi nebloga yra, viskas gerai irengta, aparatura taip pat ganetinai padori.
Re: negeras garsas
Siaip ciuvas (IP Logged)
January 17, 2006 11:37AM

aga, čia ir yra visa mistika - aparatūra gera, o rezultatas kažkodėl ne švediškas :)
Re: negeras garsas
Gintas (IP Logged)
January 17, 2006 11:54AM

na ne svediskas rezultatas del keleto priezasciu:
(is patirties)
1. operatoriui buvo dzin kaip sureguliuoti preampai bugnams, gavome wav'us, kuriuose garso lygis labai zemas, del prasto dinaminio signalo atidavimo musamieji neskamba visiskai. Taip pat bugnai uzdaryti "kajutej", ne visada tai geriausias sprendimas.

2. operatoriui dzin kaip tu groji ir ka tu groji, jis tik spaudineja record on-off knopke ir visiskai nesidomi irasinejama medziaga. (ko negalima pasakyti apie pries tai mano mineta p. T, kuris atliko, kaip draugas sake taip pat ir kritiko ir pagalbininko vaidmeni, geresnius gabalelius "palikdavo", partijas klijuodavo ir tt. ir pan.) Visiskai kitokia darbo atmosfera kai operatorius SUINTERESUOTAS, kad muzikantai gerai sugrotu ir yrasytu...

ir dar daug butu galima pasakoti, bet kas is to...





Edited 2 time(s). Last edit at 01/17/2006 11:55AM by Gintas.
Re: negeras garsas
Donis (IP Logged)
January 19, 2006 10:24PM

Ar cia ta Tamsta kur dabar Zujus sedi? Kur zalias svogunas "kajutė" yra?
Kur giria zaliuoja
Ten mano namai......
Re: negeras garsas
**Rimas G. (IP Logged)
January 20, 2006 01:49PM

NDXmaster,
Kad viskas veiktų Cubase'ėje arba Nuendo per REWIRE ir atskiruose takuose, reikia visus Reason devaisų laidus iš Mixer pulto perjungti į Reason Hardware Interface Audio in.

**Rimas G.
Re: negeras garsas
NDXmaster (IP Logged)
January 24, 2006 02:20PM

Aciu pabandysiu.
Sorry, only registered users may post in this forum.